SİYASİ SESSİZLİK, FIRTINAYA DÖNÜŞEBİLİR…

Yayınlama: 23.11.2023
A+
A-

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen partilerdeki sessizlik dikkat çekiyor.

Özellikle iktidar konumunda olan AK Partinin süre uzatımına rağmen Batman belediye başkanlığı için sadece 3 adayın başvuru yapması gerçekten hem enteresan hem ilginç hem de Ak Parti için düşündürücü bir konu olsa gerek…

Düşünsenize iktidarsınız, bütün imkanlar sizin lehinizde ve kimse Ak Partiden istediğiniz düzeyde aday adayı olmak istemiyor!

Sizce de ilginç değil mi?

Kabul ediyorum; her ne kadar Ak Partinin HEDEP’in merkezde oldukça güçlü olduğu bir rakibi karşısında kazanma şansı zor olsa da bu kadar da aday yokluğu çekmesi bana göre çok tuhaf bir durum.

Tabi bu durumun ilçelerde yaşanmamış olması farklı bir konu.

Adayların ilçelere gösterdiği ilgi elbette değerli ve Ak Partinin adaylar içerisinde en iyi ve en doğru adayı çıkarma adına seçim yapma tercihi şansını elde etmesi çok önemli.

Ancak, şu an ilçe ve beldelerin tek hâkimi konumunda olan Ak Partinin kaybedeceği bir ilçe yada belde Batmanda Ak Partiyi yöneten siyasileri tartışmalı hale getirecektir. 

Keza merkezde HEDEP’le oluşabilecek %’lik oran farkı çok açılırsa yine bu başarısızlığın faturası il yönetimi ile milletvekiline kesilecektir.

Hatırlanacağı üzere 2019 yerel seçimlerinde HDP %66, AK Parti %29 oranında oy almıştı…

Şimdi bu fark açılır mı yoksa düşer mi, yoksa oranlar yine yaklaşık olarak çıkacak bunu 31 Mart seçiminde hep beraber göreceğiz.

Yerel seçimlerde özellikle doğru aday son derece önemli bir konu. Çünkü seçmen oy vereceği adayın profiline, geçmişine, güvenirliliğine, becerisine, dürüstlüğüne,  halkla olan iletişimine ve ciddiyetine önem veriyor ve ona göre de oyunu şekillendirebiliyor.

Tabi şunu da unutmamak lazım; sonuçta Ak Parti cumhur ittifakının en büyük ortağı…

Diğer ortakları olan siyasi partilerin talep ve istekleri de genel merkez düzeyinde değerlendirmeye alınacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın 15 Aralık’a kadar ülkedeki tüm belediyeler için adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

Bakalım Ak Partinin Batman merkez, ilçe ve beldelerinde kimleri aday olarak gösterecek bunu önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz…

Yine ilimizin en güçlü siyasi partisi konumunda olan HEDEP için de siyasi sessizlik hâkim durumda…

Zaman daralmasına rağmen henüz başvuru süreleri açıklanmadı. Burada da yeni isimler ortaya çıkar mı, yoksa görevden uzaklaştırılan adaylar mı tekrara aday gösterilecek onu da önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Ancak Ankara kulislerinde şöyle bir senaryo konuşuluyor;

Özellikle bölgemizde güçlü olan HEDEP belediyelerine kayyum atanmaması için Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği CHP’den aday gösterilmesi söz konusu…

Keza buna DEVA Partisi de oldukça sıcak bakıyor ve HEDEP’li belediye başkan adaylarının DEVA Partisinden gösterilme olasılığı da konuşulan konuların başında yer alıyor.

Tabi eğer bu senaryolar doğruysa çok kapsamlı ve önemli detay ve hesaplar içereceği için Ankara’da partiler arasında üst düzey görüşmeler neticesinde belli olacaktır.

Sonuç itibariyle şuan için neredeyse bütün siyasi partilerde bir sessizlik hakim olsa da bana göre önümüzdeki günlerde bu sessizlik hareketlenecek ve belki de birçok partide fırtınalar bile koparacaktır…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.