BAKAN MEHMET ŞİMŞEK’E AÇIK MEKTUBUMDUR…

Yayınlama: 25.04.2024
Düzenleme: 24.04.2024 22:22
A+
A-

Mehmet Şimşek…

Batmanımızın yetiştirmiş olduğu, sadece ülkemizde değil belki de dünyanın ekonomide en çok güvendiği isimlerden biri…

Şu an Ak Parti hükümetinde Hazine ve Maliye bakanı olarak görev yapıyor.

Keşke bir imkânımız olsaydı da şimdi Sayın Mehmet Şimşek’le sanki bir kafede karşılıklı oturup dertleşiyormuşuz gibi içimden geçenleri kendisine anlatabilseydim.

Olsun…

Belki yazacağım makale kendisine bir şekilde ulaşır ve özellikle ekonomide yaşadığımız sorun ve sıkıntıları son derece samimi ve gerçekçi bulduğum yorumları okumuş olur…

Sayın Mehmet Şimşek;

Sizinle uzun süre oldu görüşmeyeli…

Öncelikle Batmanlı bir hemşeriniz olarak sizinle gurur duyduğumuzu biliyorsunuz.

Gazetemiz başyazarı değerli kardeşim Mustafa Toprak’la birlikte bulunduğumuz her ortamda da sizin hem ülkemiz için hem de Batmanımız için nedenli önemli ve büyük bir şans olduğunuzu anlatıyoruz.

28 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra yeni hükümette özellikle ekonomide ülke olarak yaşadığımız zor ve sıkıntılı süreci refaha çevirmek adına geçmişte olduğu gibi yine başarıya ulaştıracağınızdan kuşkumuz yok.

Ancak üzülerek ifade emek isterim ki; göreviniz süreci boyunca, yani yaklaşık 10 aydır mali konularda aldığınız kararlar ve uyguladığınız politikalar maalesef toplumda bırakın rahatlamayı tam aksine daha da sıkıntı çekmesine neden oldu.

Sayın Bakanım;

*Bakın piyasada para yok…

*Bankalar korkunç rakamlarla yüksek faizle para satıyor…

*Emekliler 10 bin lira gibi çok komik bir maaşla hayat mücadelesi veriyor…

*Kamudaki gösteriş ve aşırı israftan ben dahil toplumun her kesimi çok ciddi rahatsızlık duyuyor…

*Esnaflarımızın büyük bir kısmı kira başta olmak üzere diğer gider kalemlerine para yetişemedikleri yada para bulamadıkları için maalesef iflas etme aşamasına gelmiş durumdalar…

*31 Mart yerel seçimlerinden sonra görüyoruz ki, Türkiye’de birçok belediye batma yada iflas etmiş vaziyette…

*Kamuya iş yapan yüklenici firmaların büyük bir kısmı kurumdan para alamıyor…

İddia ediyorum bu gidişle kamu ihalelerine çoğu firma artık girmeyecektir.

Çünkü bankalar o kadar yüksek faizle para alıp satıyor ki, Allah bize yedirmesin ama çoğu firma iş yapıp onlarca risk alacağına parasını vadeye yatırıp kazancını çok daha rahat bir şekilde elde ediyor.

*Bugün 2 milyon lirası olan biri aylık 55-60 bin lira civarında bankadan faiz alıyorsa, buda artık rahat ve kolay yoldan para kazanma aracı olarak görülmeye başlandı. Bu rakamı büyüttükçe kişi yada firmanın alacağı faizi varın siz düşünün…

Haliyle yatırımcı da yatırım yerine, istihdam yerine, SGK’yla, vergiyle, personelle, kirayla ve diğer giderlerle uğraşmak yerine helal harama bakmadan en rahat yoldan para kazanma yolunu tercih etme noktasına gelmiştir.

Sayın Bakanım;

Bizzat yaşadığım ve tanık olduğum bir durumu da size aktarmak isterim.

Geçen gün çalıştığım ve çok memnun olduğum kamu bankasına gittim.

İzmir’de kazandığımız bir ihale için haliyle acil nakit paraya ihtiyacımız oldu.

Ev ve aracımın ipoteğe alınması karşılığında bankacı dostlarımdan ricacı oldum ama maalesef gelen talimatlar doğrultusunda şuan için limit açamayacaklarını ifade ettiler.

Şimdi ben ve benim gibi durumda olan binlerce firma sizce kime gidecek, ne yapacak?

Sizi anlıyorum…

Elbette sıkılaştırılmış para politikası ve diğer anlamadığım ekonomideki terimlerle enflasyonu düşürme çabası içerisinde olduğunuzu, ülkemize para girişinin sağlanması için göstermiş olduğunuz olağan üstü çalışmalarınızı da biliyorum.

Ama sizden ricam; piyasada ve toplumda çekilen sıkıntıları lütfen görün ve bunlara karşı da ön görülebilir ve rahatlatıcı adımlar atın…

Mükelleflere, yani esnaflarımıza oldukça ağır yük bindirmek işsizlik başta olmak üzere görmek istemediğimiz toplumsal sorunları da beraberinde getireceği kaçınılmaz bir gerçektir.

Sonuç itibariyle ülkemizin geleceğini düşünürken mevcut yaşanan sıkıntılar içinde ivedi olarak çözüm üreteceğinizi umuyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.