SEÇİM HESAPLARI…

Yayınlama: 24.01.2024
Düzenleme: 24.01.2024 12:49
A+
A-

31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerin aday isimleri yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Bölgemizin en güçlü ve en iddialı partisi konumunda olan DEM Partisi, genel merkezin aldığı karar neticesinde illerde kayıtlı üyelerin adayları seçimle belirlemesi bir ilk olarak bu seçim öncesinde gerçekleşmiş oldu.

Belli ki, genel seçimlerde genel merkezin almış olduğu hatalı kararlardan ve yanlış aday isimlerinden dolayı oy kaybını önlemek için ve halkın tercih ettiği isimlerle siyaset yapması adına önemli dersler çıkarmış gibi görünüyor…

DEM Partisinin il içinde partiye üye olanların oy kullandığı aday belirleme sürecini açık ara farkla kazanan Avukat Mehdi Öztüzün olurken, kadınlarda ise Gülistan Sönük en çok oyu alarak DEM’in Batman belediye başkan adayları oldu.

Tabi bu sonuçlara genel merkezin onay verip vermeyeceği resmî açıklama gelmeden kestirmiyoruz.

Genel merkez olurda Batman’da çıkan sonuçları yok sayarsa yada tepeden birini belediye başkan adayı olarak atarsa, eminim ki bu karar kamuoyunda çok ciddi tepkilere neden olacaktır.

Ben genel merkezin böyle bir hata yapacağını yada risk alacağını düşünmüyorum.

Onun için Avukat Mehdi Öztüzün’ün adaylığına kesin gözüyle bakıyorum. Tabi resmiyette her ne kadar eş başkanlık sistemi yoksa da DEM Partisi büyük bir olasılıkla kadınlar arasında birinci çıkan Gülistan Sönük’ü eş başkan olarak aday gösterecektir.

Avukat Mehdi Öztüzün’ü yakından tanıyorum…

Son derece hümanist bir kişiliğe sahip.

Dili, dini, ırkı ve ideolojisi ne olursa olsan herkesin eşit hak ve özgürlüğe sahip olması gerektiğini vurguluyor.

Silahlı mücadelenin sona ermesi gerektiğini, Kürt sorununa barışçıl yaklaşımla bakılması ve bu sorunun siyasi, ekonomik ve toplumsal birliktelikle çözülebileceğini güçlü bir şekilde savunuyor.

Amerika’nın ülkemizdeki emperyalizmine karşı dik bir duruş sergilemiş, buda onun il başkanlığı görevinden alınmasına sebep olmuştu…

Sporcu kişiliğiyle özellikle futbola aşık biri…

Belediyenin de resmi avukatlığını da yapan Mehdi Öztüzün’ün Batman halkı tarafından da sevilmesi seçilme şansını oldukça güçlü kılıyor…

AK PARTİ’DE SÜRPRİZ İSİM…

Milletvekili Sayın Ferhat Nasıroğlu’nun referansı ve Ak Parti genel merkezinin de onayıyla Adil Sebati Ceylan yeni bir isim ve yeni bir yüz olarak Batman siyasetine giriş yaptı.

Bilindiği üzere DEM Partisinin seçimlerde en yakın rakibi konumunda olan Ak Partinin Batman belediye başkan adayı olan Adil Sebati Ceylan, basınımızla bir araya gelerek hem tanışma hem de hedefleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Son derece mütevazi, beyefendi, eğitimli ve gerçekten Batman’a hizmet etmek adına zor ve meşakkatli bir yola çıktı.

Bu yolun dikenleri var,

Engebeleri var,

Dedikodusu var,

Ayak kaydırma operasyonları var…

Kısacası Sayın Ceylan’ın kazanma şansı zor iken, bunu daha da zorlaştıracak belli çevreler olacaktır.

Hatırlarsanız 2019 yerel seçimlerinde o dönemin HDP’si Batman merkezde %66 oranında oy alırken, Hüda Par’ın desteğiyle AK Parti %28,5 oy almıştı.

Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Ceylan’ın özellikle Mehdi Öztüzün’ün aday gösterilmesi ve de Hüda Par’ın aday çıkarması durumunda işinin çok çok zor, hatta imkânsız olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz…

Bütün bunlara rağmen kanaatim odur ki, başta Milletvekili Sayın Ferhat Nasıroğlu olmak üzere partiye gönül bağı olan ve siyasi hesaplardan uzak kalan diğer siyasilerin seçimde yoğun bir çaba ve gayret içerisinde olacaklarına şahitlik edeceğiz.

Sayın Ferhat Nasıroğlu liderliğindeki Ak Parti, Belediye başkanlığı seçimlerinde hem merkezde hem ilçe ve beldelerde nasıl bir oy oranına ulaşacağını seçim süresi boyunca gösterecekleri performans neticesinde sandıkta hep birlikte göreceğiz.

Bana göre bu seçimde başarı da başarısızlıkta Sayın Ferhat Nasıroğlu’nun hanesine yazılacaktır.

Çünkü Sayın Nasıroğlu bana göre her ne kadar parti genel merkezinde güçlü bir figür olduğunu ve rüştünü ispatlamış olsa da, büyük bir risk satın aldı…

Bu riskin karşılığını dediğim gibi 1 Nisan sabahında olumlu yada olumsuz alınacak sonuçla ortaya çıkacaktır.

Ben öyle düşünüyorum…

Ya Siz?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. İ.BASKIN dedi ki:

    yapmış olduğunuz yorumlar yerinde ve güzel ancak, şunu eklemek isterim ki Batmanda halka sormak lazım siz Batmanı illeri taşıyacak Büyükşehir yapacak güçlü bir kadromu istersiniz. yoksa benim partim kazansında oy potansiyelim budur diyebileyimde Batmanın ne hali varsa görsün mü demek istiyorlar merak ediyorum. Ben bir Batman Vatandaşı olarak Batmanı şaha kaldıracak Kadim Şehir olarak 81 il arasında harikada bile altıın yazılarla yazılacak bir batman Şehri istiyorum. Batman için şimdiden başta batman halkına olmak üzere tüm Batmanlılara Hayırlı sağlıklı güzel ghizmetler yapacak kişinin kazanmasını temenni eder Başarılar dilerim.