CUMHUR İTTİFAKININ SESSİZLİĞİ…

Geçen hafta içinde Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ekrem Canalp basın toplantısı düzenledi.

Yayınlama: 04.12.2023
Düzenleme: 24.12.2023 00:28
A+
A-

Toplantı içeriğinin büyük bir kısmını HEDEP’li siyasilere ayıran Sayın Canalp her zamanki gibi enerjik, heyecanlı biraz da üzgün ve sinirliydi açıkçası…

Tabii kendisine ve yaptığı çalışmalara sosyal medya aracılığıyla ağır eleştiri getiren HEDEP’li siyasilere karşı cevaplar vermesi son derece doğal olduğu kadar biraz da düşündürücü geldi bana!

Siyasetin fıtratında ağır eleştirilere her zaman bir kredi vardır. Ancak bu eleştiriler amacının dışına çıktığında ve yapılan hizmetleri yok sayacak kadar ileri gittiğinde vicdan sahibi insanları tedirgin etmeye başlar.

Çünkü siz ne yaparsanız yapın muhalif siyasiler kimi zaman iftiralarla, kimi zaman yalanlarla, kimi zaman da algı operasyonlarıyla iktidarda olanları ağır biçimde eleştirir.

Şahsen ben Sayın Canalp’ın yerinde olsaydım eğer, hiçbir siyasi parti ya da siyasetçiyle asla polemiğe girmez, işime bakar, zamanımı boş işlere ayırmazdım.

Çünkü muhalefet siyasetçilerin işi malumlarınız…

Sayın Canalp’in de böyle düşündüğünden çok eminim ancak Sayın Canalp’i açıklama yapmaya iten iki unsur var bence;

1) Kayyım Sayın Canalp’i eleştiren kesimin HEDEP’liler! olması…

2) Kayyım çalışmaları ile alakalı HEDEP’lilerden gelen ağır eleştirilere Cumhur İttifakının uzun zamandır süren sessizliği?!

Sayın Canalp’i daha önce görev yaptığı Edirne’den kime sorsanız tüm partilere eşit duruşu, adaleti ve hakkaniyeti ön plana çıkaran bir özelliğinden dem vuruluyor.

Bence bugüne kadar Vali / Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Sayın Ekrem Canalp’a cumhur ittifakı bileşenlerinden yeteri kadar destek gelmedi.

Oysa cumhur ittifakında yer alan siyasilerin HEDEP’li siyasetçilerin kayyum aleyhine yaptıkları ağır eleştirilerine istinaden ilk yapması gereken şu olmalıydı;

Batman basınıyla bir araya gelip güçlü bir sesle; “Biz Sayın Ekrem Canalp’ın hizmetlerinden de çalışmalarından da son derece memnunuz ve başarılı buluyoruz. Kendisini ve hizmetlerini yıpratmaya çalışan belli çevrelere cumhur ittifakı bileşenleri olarak asla taviz vermeyeceğiz.” diyerek Batman kamuoyuna bunu ilan etmeleri gerektiğini düşünürdüm.

Sanırım Sayın Canalp’ta bu ciddi desteği yanında göremediği için kendini ifade etmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla HEDEP’li siyasilere cevap verme gereği duymuş olabilir diye düşünüyorum.

Bir de Batman’da genel olarak önceki kayyımlar HEDEP’lilere çok fazla cevap vermezlerdi ancak Sayın Canalp, HEDEP’liler tarafından iddia edilen açıklamalara cevap vererek kamuoyunu ve tüm Batmanlıları sağlıklı bilgilendirmeye çalışıyor.

Aslında siyasilerin yapması gerekeni, bir bürokrat olarak kendisi yapıyor…

Bugün hükümetin atadığı bir bürokratı desteklemek ve yanında olmak, ilk olarak hükümeti ilimizde temsil eden siyasilerin görevidir.

Gerçi bizim Batman siyasetinde geçmişte yaşandığı gibi bırakın Kayyıma destek olunmasını, tam aksine iktidarın gücünü kullanarak Kayyımı bireysel talep ve çıkarlarına cevap vermediği için cimere, parti üst düzey yöneticilerine ve kamu bürokrasisine maalesef şikâyet eden siyasileri de gördük, biliyoruz…

Tabii hiçbir şekilde partiler arası siyasi gerginlik ya da polemik yaşanmasını asla istemem ama bazen de gerekiyorsa bunu yapmak bürokratların değil, yine karşı düşüncedeki siyasilerin yapması gerektiğini düşünenlerdenim.

Olması gereken de budur.

Ben böyle düşünüyorum.

Peki ya siz..!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.