BELEDİYE ESNAFLARIMIZI MAĞDUR ETMEMELİ…

Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde Batman’da zaferle çıkan DEM, Eş başkan olarak aday gösterdiği Sayın Gülistan Sönük, aldığı mazbatadan sonra makamına oturdu.

Yoğun bir kutlama merasimi nedeniyle şuan tebrikleri kabul ediyor.

Bizde kendisini tebrik ediyor; ilimiz ve halkımız için hayırlı hizmetler yapmasını diliyoruz.

Bilindiği üzere şu an Batman gündemini en çok meşgul eden konuların başında belediyenin gerçek borcunun ne kadar olduğudur…

Mevcut belediye yetkilileri belediyenin 3 milyardan fazla borcu olduğunu kamuoyuyla paylaşırken, buna karşılık Vali Sayın Ekrem Canalp yaptığı açıklamayla açıklanan borçların büyük bir kısmının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Batman belediyesinin yıllık 5 milyar lira yakın gelirinin olduğunu, buna karşılık gerçek hesap yapıldığında belediye borcunun %35 civarında olduğunu ve bunun da büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman belediyesinin öngörülebilir ve ödenebilir bir borç olduğunu açıkladı.

Tabi bu karşılıklı açıklamalar sanırım devam edecek gibi görünüyor.

Benim dikkatini çekmek istediğim konu Batman esnafının belediyeden alacağı borcu ve bu borcu nasıl alacağı konusudur.

Edindiğim bilgilere ve bana gelen çok sayıda esnaf kardeşimden duyduğuma göre küçük, orta ve büyük işletme konumunda olan yaklaşık 200’e yakın firmamız belediyeden alacaklı durumunda…

Bu alacaklı olan firmalarımızın alt yüklenici konumunda olan esnaflarımıza iş verdiklerini hesaba katarsak, dolaylı olarak yaklaşık 5 bin insanımızın olumsuz yönde etkilenmesi anlamını taşıyor.

Benim eşbaşkan Sayın Gülistan Sönük’ten ricam, esnaflarımızın mağdur edilmeden belirli bir ödeme planı içerisinde firmalara ödeme yapmasıdır.

Sakın ama sakın; “bunlar kayyumla iş yapmışlar, kayyumun adamıdırlar, gitsinler kayyumdan alsınlar.” gibi firmalarımıza kin güdecek oluşumların içerisinde lütfen olmayın.

Çünkü esnaf ekmek derdindedir, iş yapma derdindedir, ailesini geçindirme derdindedir. Hiçbir esnaf kamuda görev yapan kişilerin hangi partiden olduğuna asla bakmaz.

Mesela kendimden örnek vereyim; şirketimize bağlı organizasyon firmamız bugün Ak Partili belediyeyle de çalışıyor, CHP Belediyesiyle de çalışıyor, yarın ne olacağını bilmiyoruz ama DEM Partili belediyelerle de çalışırız…

Bundan daha doğal ne olabilir ki? 

Konumuza dönecek olursak mevcut ihaleler içerisinde elbette hukuksuz yada aşırı yüksek fiyatlarla gözünüze çarpan dosyalar varsa incelemeye alın. Gerekli yasal işlemler neyse onu yapın. Buna hiç kimsenin itiraz edeceğini de düşünmüyorum.

Ancak işini düzgün yapmış, bitirmiş ve teslim etmiş alacaklı konumunda olan firmalarımızın ödemelerini bir zahmet yapın…

Zaten zor ve sıkıntılı dönemlerden geçen esnaflarımıza ödeme yapmanız sadece firmaları değil, Batman ekonomisine de hareketlilik getirecektir…

Sonuç itibariyle mali hizmetlerden sorumlu başkan yardımcınız kim olursa olsun bu hassasiyeti dikkate almanızı bütün alacaklı konumda olan firmalar adına rica ediyorum.

Eminim ki, anlaşılabilir, ön görülebilir ve ödenebilir bir ödeme planına tüm firmalarımız da gerekli duyarlılığı gösterecek ve iyi niyetle bu önemli sorun karşılıklı anlayışla çok rahat aşılacaktır diye düşünüyorum.

Hatırlıyorum; Sayın Gülistan Sönük seçimden önce gazetemizi ziyaretleri sırasında hak ve hukuka dikkat çekmiş, kazanması durumunda top yekûn Batman halkının kazanacağını ifade etmişti.

Zaten hak, hukuk ve adaleti kendine ilke edinmiş ve bunu her platformda dile getirmiş bir parti ideolojisine de yakışan budur

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Fırat hoca dedi ki:

    emeğinize kaleminize sağlık