ÖĞRENCİLERDEN ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ SERGİSİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında Yeni Mahalle İlkokulu öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı sergi düzenlendi.

ÖĞRENCİLERDEN ‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ’ SERGİSİ
Yayınlama: 06.03.2024
Düzenleme: 05.03.2024 20:37
A+
A-

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beşir Tileği, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde öğrencilerin hazırladıkları çalışmaların yer aldığı sergi kurdele kesimi başladı. Sergideki çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tileği; öğrencileri tebrik edip öğrencilere rehberlik eden öğretmenlerine ve destek olan okul idaresine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tileği ‘Dilimizin Zenginlikleri’ sergisinin ardından okul öncesi sınıflarını ziyaret ederek minik öğrencilerin “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları çalışmaları inceledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlanıyor.

Bu sayede öğrenciler dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetme imkânı bulduğu belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.