“MAHPUSLARIN HESABINA PARA YATIRILMASI SUÇ DEĞİLDİR”

İHD Batman şubesi, hapishanelerdeki mahpuslara para yatıran ailelere, vasilere, Avukatlara ve yakınlarına yapılan yargısal baskıların sona ermesi ve yasanın iptal edilmesini talep etti.

“MAHPUSLARIN HESABINA PARA YATIRILMASI SUÇ DEĞİLDİR”
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

İHD Batman Şube Eş Başkan Deniz Kaya yaptığı açıklamada “Kurumumuza, hapishanelerde derinleşen yoksulluktan kaynaklı olarak mahpusların kendilerinden ve ailelerinde maddi destek talepli başvurular ulaşmaktadır. Mahpusların aileleri ve yakınları üzerinde oluşturulan yargı baskısı ile mahpuslara para yatırmanın suç olarak değerlendirilmesi sonucunda mahpuslar hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmekte, bu da hem fiziksel hem de ruhsal sorunları, ihlalleri beraberinde getirecektir.

Yargı baskısına uğrayan kişilerin de gözaltına alınması, davalar açılması ve tutuklanması da ayrıca yakınları üzerinde telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmakta, işlerinden olmakta, özgürlüklerinden mahrum bırakılmakta ve sosyal olarak da zarara uğramaktadırlar. Sonuç olarak, hapishanelerde bulunan mahpusların hesabına para yatırılması suç değildir. Aileleri, yakınları ve avukatları üzerinde oluşturulan yargı baskısına son verilmeli ve yasa iptal edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.