KAZALAR CİNAYETE DÖNÜŞMESİN…

Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Son zamanlarda Batman Petrol City AVM önünde meydana gelen trafik kazaları, hepimizi derinden sarstı.

Özellikle 23 Nisan’da yaya geçidinde kırmızı ışıkta geçen bir sürücünün çarptığı üç kız öğrenciden biri olan 15 yaşındaki Berfin’in hayatını kaybetmesi, bu trajedinin boyutunu gözler önüne serdi.

Kazadan sağ kurtulan diğer iki kız öğrenciden biri olan Elif halen yoğun bakımda tedavi görüyor. Maalesef hayati tehlikesi devam ediyor ve durumu yakından takip ediliyor. Kazada yaralanan bebeğin sağlık durumu ise şükürler olsun ki iyiye gidiyor.

Bir canın bedeli ne kadardır? Bu sorunun cevabı belli: Hiçbir şey!

Yeter artık! Petrol City AVM önünde kazalar cinayetlere dönüşmesin.

Aynı bölgede daha önce de benzer kazalar yaşanmış ve bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için yaya yolu yapılmıştı. Fakat 23 Nisan’daki kazada Berfin’in hayatını kaybetmesi, bu şehrin insanları için artık kabul edilemez bir durumdur.

Evet, Batman Petrol City AVM önündeki trafik kazaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu tür acıların tekrarlanmaması için yetkililerin trafik, yaya ve yol güvenliğini iyileştirmeye yönelik daha fazla somut adımlar atması gerekiyor.

Bununla birlikte, bu üzücü kazaların olmaması için sadece yetkililerin değil, bu şehrin tüm insanlarının da kurallara uyarak ve dikkatli davranarak bu çabaya katkıda bulunması şarttır.

Köprülü Yaya Geçidi Yeterli Değil:

Petrol City AVM önündeki kazaları önlemek için köprülü yaya geçidi yapmak tek başına yeterli çözümü sunamamıştır. Yaşlı, engelli, bebekli ve gebe vatandaşlarımızın da güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmeleri için asansör veya yürüyen merdiven yapılması hayati önem taşımaktadır.

Yaya Geçidi İptal Edilmeli:

Batmanlıların güvenliği için Petrol City AVM önündehem zemin yaya geçidinin iptal edilmesi ve yeterli ışıklandırmanın yapılması önemlidir. Bu sayede yayaların araçlarla temas riski en aza indirilebilir.

Bu öneri kazalara kalıcı bir çözüm olarak sunulan çok güçlü ve acilen yapılması gereken kıymetli bir seçenektir. Yetkilileri, bu çözümü değerlendirmeye ve acil olarak uygulamaya koymaya davet ediyoruz.

Elbette ki bu çözümün de bazı önemli artıları ve eksileri bulunmaktadır.

Bu köprünün nitelikli hale dönüştürülmesiyle birlikte düzenli bakıma ihtiyaç duyulacağı için belki oldukça maliyetlidir. Fakat yaşlı insanların, engelli vatandaşlarımızın, hamile bacılarımızın ve çocuklarımızın can güvenliği bütün maliyetleri anlamsız kılar.

Gece gündüz demeden bu halk için koşturan Batman Valisi Ekrem Canalp’ın, Petrol City AVM önündeki köprülü yaya geçidini nitelikli bir hale dönüştürmek için çözüm üreteceğinden eminiz.

Evet, Petrol City AVM önündeki köprülü yaya geçidinin yetkililer tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Zira caydırıcı cezalar olmasına rağmen sürücülerin şehir içinde hız limitlerine uymaması, Emniyet teşkilatı tarafından trafik güvenliği için denetimlerin sıklığı arttırıldığı halde bu şehrin bazı insanlarının sorumluluktan kaçması bizleri korkutmaya devam ediyor.

Hâlbuki bilinçli davranarak ve yetkililerle birlikte çalışarak bu tür ölümlü kazaları önleyebilir ve yollarımızı herkes için daha güvenli hale getirebiliriz.

Bu üzücü kazada hayatını kaybeden Berfin’e Allah’tan rahmet, Ailesine ve sevdiklerine sabırlar dilerken, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz.

Tüm dualarımız onlarla.

Kalın sağlıcakla…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.