EKMEN “UÇAK SEFERLERİNİ VE ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRIN”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Batman’a yapılan uçak sefer sayısı ve uçuş çeşitliliğinin artırılması ile uçuş periyotlarının sabah-akşam şeklinde olması için yetkililere çağrıda bulundu.

EKMEN “UÇAK SEFERLERİNİ VE ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRIN”
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Ekmen “Batman 23. dönem milletvekilliği yaptığım, doğduğum, büyüdüğüm, ailemin hâlâ yaşadığı bir şehir” diyerek sık sık Batman’a uçtuğuna dikkat çekti.

Dolayısıyla burada anlattıklarım sadece vatandaşın yaşadığı sorunlar değil diyen Ekmen, her gün, her hafta, bizzat birinci ağızdan duyduğumum ve kendimizin de yaşadığı sorunlardır dedi.

Milletvekili Ekmen, uçak seferleriyle ilgili yaşanan sorunları “Batman, büyük bir potansiyele sahip, kayıtlı nüfusu 700 bini geçmiş durumdadır. Batman, havalimanıyla bitişik Siirt iline, bitişik Kurtulan, Midyat ve Nusaybin ilçelerine hizmet eden, birçok ilden büyük bitişik Bismil ilçesine hizmet eden, yine mecburen Bitlis iline hizmet eden bir ildir. Bitlis’ten insanların Batman’a eğlenmeye gelip geri döndüğünü biliyoruz. Yani o mesafe yüz küsur kilometre ama halk iç içe yaşıyor.

Dolayısıyla Batman havalimanı, sadece Batman’a hizmet vermiyor. Mardin’e, Bitlis’e, Siirt’e, Silvan’a, Bismil’e, Midyat’a, Kurtalan ve Nusaybin’e hizmet ediyor. Bu yüzden de yetmiyor. Batman’da zaten sadece İstanbul ve Ankara uçuşları var. Batmanlılar öncelikle İzmir’e, Antalya’ya, Belki Konya’ya çapraz uçuşlar istiyor. Batmanlar herhangi bir büyük şehre, İstanbul’a ya da Ankara’ya sabah gidip akşam dönmek istiyor. Aynı şekilde de Batman’a gelen misafirler de sabah gelip akşam dönmek istiyor.

Batman’a en erken giden uçak saat 16’da Batman’a ulaşıyor. Yani gittiğinizde herhangi bir resmi dairede ya da herhangi bir iş aleminde bir iş yapma lüksünüz yok. Ticaret odası sizi bir toplantıya davet etmişse o toplantıya katılma lüksünüz yok. Çünkü o toplantı muhtemelen 11’deya da 13’te yapılmıştır. Ayrıca uçaklar o kadar dolu dolu uçuyor ki Türkiye’nin en pahalı biletini ben iddia ediyorum Batman’a uçan satın alıyor. Çünkü aynı gün Ankara’dan bakıyorum, Diyarbakır’a, Mardin’e, Adana’ya, İstanbul’a uçuş fiyatlarına bakıyorum, Batman her zaman bunlardan daha pahalı durumdadır. Daha bugünden Batman’da Kurban Bayramı’na gidecek bütün uçuşlar dolu durumdadır.

Ekmen, problemin çözümü için yetkililere şöyle seslendi “Kâr da ediyorsunuz, para da kazanıyorsunuz fakat niçin Batman’daki sefer sayısını artırmıyorsunuz? Neden, İzmir ve Antalya gibi uçuş seçeneklerle çeşitlendirmiyorsunuz?

Neden, gün içerisine yayılmış bir uçuş programı düzenlemiyorsunuz? Geçmişte Batman’dan haftada beş ya da altı gün Ankara’ya günlük iki uçuş vardı ama ikisi de doluydu. Bugün ise haftanın bazı günleri nadiren günde iki uçuş var, onlar da dolu. Para kazandığınız halde vatandaşa çektirdiğiniz bu eziyet nedir?

Buradan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye ve A-Jet Genel Müdürü Kerem Sarp’a seslenerek; Batmanlı vatandaşın uçuş sayısının yetersizliği, uçuş güzergahının yetersizliği ve uçuş saatlerinin çapraşıklığı nedeniyle ortaya koyduğu talebi bir kere daha meclis kürsüsünden ifade ederek; bu yöndeki çağrımızı vatandaşımız adına ifade etmiş oluyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.