BENATİ İNCİRİ HASADI BAŞLADI

Hasankeyf’e bağlı Üçyol köyünde, ilçenin önemli tarımsal ürünlerinden Benati İnciri için hasat başladı. Yaklaşık 450 dekarlık alanda yetiştirilen üründe bu yıl 360 ton rekolte beklenirken, coğrafi işaret tescili için yürütülen çalışmalar da devam ediyor.

Yayınlama: 01.09.2026
A+
A-

Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde, bölgenin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Benati İnciri için hasat dönemi başladı.

Üçyol köyündeki incir bahçelerinde düzenlenen hasat programına Hasankeyf Kaymakamı Serkan Böyük, Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş, İl Genel Meclisi üyeleri, kurum amirleri ve yöre halkı katıldı.

İLK İNCİRLER HASAT EDİLDİ

Üreticilerle bir araya gelen Hasankeyf Kaymakamı Serkan Böyük, bahçelerde ilk taze incirlerin hasadına katıldı.

Kaymakam Böyük, tarımsal üretimin ilçenin ekonomik ve sosyal yapısı açısından önemli olduğunu belirterek, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasının önemine dikkat çekti.

Böyük, üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.

450 DEKARLIK ALANDA ÜRETİLİYOR

Hasankeyf’in mikroklima özellikleri ve toprak yapısıyla yetişen Benati İnciri, ilçe genelinde yaklaşık 450 dekarlık alanda üretiliyor.

Geçtiğimiz yıl 337 ton olarak gerçekleşen rekoltenin, bu yıl uygun iklim koşulları ve bakım çalışmalarının etkisiyle yaklaşık 360 tona ulaşması bekleniyor.

COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hasankeyf’in simge tarım ürünlerinden biri olan Benati İnciri’nin coğrafi işaretle tescillenmesine yönelik resmi başvuru süreci de devam ediyor.

Yürütülen çalışmalarla ürünün niteliğinin korunması, markalaşmasının güçlendirilmesi ve ulusal pazarlarda daha geniş yer bulması hedefleniyor.

Coğrafi işaret tescilinin tamamlanmasıyla Benati İnciri’nin Hasankeyf ekonomisine sağladığı katkının artırılması amaçlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org