KUR’AN NESLİ PLATFORMU KANDİL MESAJI

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, üç ayların başlangıcı ve Regaip kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

KUR’AN NESLİ PLATFORMU KANDİL MESAJI
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü “Bizleri en güzel şekilde yaratan, sayısız nimetlerle nimetlendiren ve bazı zaman dilimlerini değerlendirmemiz için mübarek kılan alemlerin Rabbi Allah’a sonsuz hamd-u senalar olsun!

Zamanı, zemini ve imkânı en güzel ve doğru nasıl değerlendireceğimiz konusunda bize en güzel örnek ve en hayırlı önder olan Allah Resulü Hz. Muhammed’e milyon salat ve selam olsun!

Hak yolun yolcularına, zamanı en doğru, hayırlı ve verimli şekilde değerlendiren, mazlumun ensarı ve zalimin hasmı olan müminlere ve mücahidlere selam olsun!

Ölüm gelip çatıncaya kadar adına zaman dediğimiz bir süreç içinde imtihana tabi tutulan insanın zaman nimetini en iyi bir şekilde değerlendirmesi lazımdır. Bu zaman dilimi içinde ayetler ve hadislerle kıymetli ve mübarek olduğu bildirilen zaman dilimlerini ise gözünün bebeği gibi koruması ve gözlemesi lazımdır.

Yüce Allah’ın lütfuyla birçok mübarek gün, gece ve ay birer hayır ve sevap hazinesi misali bizi kendine çağırmakta, mana ve ibadet kanadıyla takviye olmamızı istemektedir. İşte, bu manevi hazinelerden, mana kanatlarından biri, belki de en güçlüsü ve uzun soluklusu olan üç aylar gönül evimize girmek için  kapımızı çalmaktadır.

Duygu, düşünce ve amel iklimimiz yıl boyunca güzün sertliğini ve kış zemherisini yaşamakta, dokuz ay boyunca duygu ve düşüncelerimiz donuklaşmaktadır. Gaflet, nemelazımcılık, ibadet isteksizliği, haksızlık yıl boyunca merhamet, şefkat ve i’sarın üzerine abanarak onların gücünü kırmaktadır. İşte bu yüzden üç aylar gelince kalpler; zikir, ilim, tilavet ve takvayla yeniden dirilmek ister.

Bu üç aylar, bilen, bekleyen, karşılayan ve özümseyene diriliş, yeşerme ve meyveye durma vakti olur. Recep, Şaban ve Ramazan, üç ay boyunca ibadet, güzel ahlak, dayanışma ve teslimiyete yol olur, imkân sunar. Hayırlı ameller, ihlaslı davranışlar, sevaplı işler bu aylarla kulluğa ışık olur. Recep ayı adeta mahsulün ekim zamanı, Şaban ayı bakım, Ramazan ise hasat zamanı olur.  Ve mübarek olsun üç aylarımız, Recep ayımız ve Regaib gecemiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.