AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI İL FİNALİ YAPILDI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu iş birliğiyle ‘Akıl ve Zekâ Oyunları Batman İl Finali’ yapıldı.

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI İL FİNALİ YAPILDI
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Akıl ve Zekâ Oyunları Batman İl Finali Çamlıtepe Mahallesi’ndeki Batman Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Akıl ve Zekâ Oyunları Batman İl Finali’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında çekişmeli mücadeleler yaşandı. İlkokul öğrencileri Equilibrio, Qbitz, Mangala, Küre ve Pentago oyunlarında yarışırken; ortaokul öğrencileri ise Mangala, Pentago, Küre, Kulami ve Reversi oyunlarında yeteneklerini sergiledi.

Yarışmaların sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenciler, 24-26 Mayıs tarihlerinde ayında Rize’de düzenlenecek olan Türkiye Finalleri’nde İlimizi temsil edecekler.

Akıl ve Zekâ Oyunları İl Finali ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Spor Koordinatörü Erhan Yılmaz ile Akıl ve Zekâ Oyunları İl Temsilcisi Hayrettin Tutuş’tan yarışma hakkında bilgi aldı.

Akıl ve Zekâ Oyunları İl Finali ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Akıl ve zekâ oyunlarının sadece eğlenceli birer aktivite olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin problem çözme becerilerini, stratejik düşünme yeteneklerini, mantık yürütme kabiliyetlerini ve iş birliği becerilerini geliştirmede de önemli bir rol oynadığını vurguladı.

İl Müdürü Kurtaran “Akıl ve zekâ oyunları, öğrencilerimizin beyinlerini aktif tutmalarına ve zihinsel gelişimlerini desteklemelerine yardımcı oluyor. Bu oyunlar sayesinde öğrencilerimiz, farklı problemlere karşı yeni çözümler üretmeyi ve zorlukların üstesinden gelmeyi öğreniyorlar. Aynı zamanda, bu oyunlar öğrencilerimiz arasında rekabetçi bir ruhun oluşmasına da katkıda bulunuyor. Bu sayede öğrencilerimiz, başarının tadını çıkarmayı ve hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeyi öğreniyorlar” dedi.

Müdür Kurtaran, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin zihinsel yeteneklerini desteklemeye ve geliştirmeye yönelik etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemlerde de akıl ve zekâ oyunları ile ilgili farklı projeler ve etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.