MATEMATİK YARIŞMASI BAL’DA YAPILDI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Matematik Dostları’ matematik yarışmasının 9.’su Batman Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

MATEMATİK YARIŞMASI BAL’DA YAPILDI
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Matematik Dostları yarışmasına Batman’ın merkez ve köylerinde bulunan ortaokullar katılım sağladı. Ortaokulların 7. ve 8. Sınıfında eğitim gören öğrenciler matematik sevgisiyle dolu bir atmosferde yarışmaya iştirak etti. Yoğun bir matematik sevgisiyle dolu atmosferde gerçekleşen yarışmada her okuldan 3 öğrenci, becerilerini konuşturdu. İki saat süren kıyasıya mücadelede, öğrenciler matematik problemlerini çözmek için farklı bakış açıları ve yaratıcı çözümler üreterek jüriyi etkiledi.

Yarışmaya başlamadan önce Batman Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hamdullah Altun, öğretmen ve öğrencilere kısa bir bilgilendirme yaparak başarı dileklerini iletti.

‘Matematik Dostları’ temalı matematik yarışması sonrası okulun öğrenci pansiyonunda öğlen yemeği ikramının ardından öğrenciler uğurlandılar.

Matematik Dostları yarışması sadece bir yarışmanın ötesinde, matematiğe olan ilgiyi ve sevgiyi artırmak, öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve onlara gelecekteki eğitimleri ve meslek hayatları için sağlam bir temel oluşturmak için önemli bir araçtır.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri, emeklerini esirgemeyen öğretmenleri ve bu anlamlı organizasyona katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.