VALİ CANALP “BÜYÜKŞEHİR’E GİDEN YOLUN TAŞLARINI TEKER TEKER DÖŞEYECEĞİZ”

Batman Belediyesi tarafından ‘Özgürlük Bulvarı 5. Etap Vizyon Projesi’ Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp tarafından start verildi.

VALİ CANALP “BÜYÜKŞEHİR’E GİDEN YOLUN TAŞLARINI TEKER TEKER DÖŞEYECEĞİZ”
Yayınlama: 30.12.2023
A+
A-

Projenin lansmanında konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, belediye olarak kentte şu ana kadar 90 projeyi tamamladıklarını, 65 projenin devam ettiğini, 38 projeyi de planladıklarını ifade etti.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Toplam 193 projenin maliyeti 10 milyar 133 milyon lira. Batman büyükşehir olacak, büyükşehre giden yolun taşlarını da teker teker döşüyoruz. Bulvar projesinin maliyeti 72 milyon lira. Proje kapsamında 2 bin 500 metre içme suyu hattı döşeyeceğiz. 1700 metrelik alanda da yeni kanalizasyon ve yağmur suyu iletim hatlarını döşemiş olacağız. Yeni yağmur hattını da bu güzergahta döşemiş olacağız.

Yine bu güzergahta 3 dönel kavşak ve akıllı sinyalizasyon sistemi kuracağız. 1200 ağaç dikeceğiz, 360 yeni aydınlatma direği kuracağız. Çalışmamızın bir ayağında da asfalt döşeyeceğiz. 23 bin metrekare bazalt taşı döşeyeceğiz. Bugün burada yaptığımız çalışma da büyükşehire doğru giden yolda konulmuş bir taştır. Çünkü yapılmakta olan bu çalışma ana arter. Bir tarafı Beşiri’ye çıkar diğer tarafta Hasankeyf istikametine çıkar ve bu istikametleri şehrin merkezine bağlayan bir projedir.

Bütün projeler, bitmiş olanlar, devam edenler ve yapılacak olanlar hayata geçtiği zaman Batman’da gerçekleşecek olan şey ‘Marka Kent Batman’dır. Aynı zamanda bizim Batmanlılara sözümüz var. Batman büyükşehir olacak, büyükşehir’e giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.