SİSTEM ANALİZİ VE ENERJİ ZİRVESİ KİTAPLARI YAYINLADI

Batman Üniversitesi Enerji ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında Enerji Sistemleri Analizi ve Batman Enerji Zirvesi adıyla iki kitap yayınlandı.

SİSTEM ANALİZİ VE ENERJİ ZİRVESİ KİTAPLARI YAYINLADI
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Kitapların tanıtımı 11 Ocak 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşecek.

Editörlüğü Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ve Öğr. Gör. Caner Tekin tarafından yapılan kitap, Batman Üniversitesi Akademik Kadrosunda bulunan 16 Akademisyen tarafından hazırlanmış ve 12 bölümden oluşmaktadır.

Kitabın ilk bölümü Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Öğretim Görevlisi Sevda Korhan tarafından ‘Enerji Jeopolitiği ve Politikaları: Türkiye Örneği’ adıyla yazılmıştır. Bu bölümde enerji güvenliği ve bu güvenliğin sağlanamaması durumunda neler olabileceğine değinilmiş ve ülkemize dair enerji bağlamında bir takım önerilerde bulunulmuştur. Kitabımızın 2. Bölümü Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür tarafından ’Güç Sistemlerinde Enerji Kalitesi’ adıyla yazılmıştır.

3. Bölümde Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Hamdullah Tung ‘Enerji Güvenliği ve Siber Güvenlik’ konusundan bahsederken 4. Bölümde Doç. Dr. Sema Tetiker ‘Nükleer Enerji Sistemleri’nden söz etmektedir.

Enerji kitabının 5. Bölümünde Doç. Dr. Sait Kurşunoğlu ile Öğretim Görevlisi Şafak Özsaraç “Kömür Enerji Sistemleri” konusunu irdelemiştir. “Petrol ve Petrol Kimyası” başlığıyla kitabımızın 6. Bölümü Doç. Dr. Fevzi Yaşar tarafından yazılmış iken 7. Bölüm “Doğalgaz Enerji Sistemleri” adıyla Öğretim Görevlilerimizden Süleyman Dal tarafından yazılmıştır. Dr. Öğretim Üyeleri Kadri Kurt ile Erdal Ertaş tarafından “Biokütle-Biogaz Enerji Sistemleri” başlığıyla 8.bölüm olarak yazılmıştır. Kitabımızın 9. Bölümünde Öğretim Görevlisi Ayşenur Oymak tarafından “HES ve Jeotermal Enerji Sistemleri” konusuyla yazılmıştır. Kitabımızın 10. Bölümü Müslime Altun tarafından “Enerji Depolama Sistemleri”; 11. Bölümü “Rüzgar Enerji Sistemleri” Serdal Atiç; 12. Ve son bölüm ise “Güneş Enerji Sistemleri” adıyla Doç. Dr. Şerif Rüzgar tarafından kaleme alındı.

Güç sistemlerinin bütüncül bir bakış açısıyla analiz edildiği ve tüm enerji türlerini kapsayan kitabımız, Ekim ayında Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından basıldı. Enerji Sistemleri Analizi Kitabı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. katkıları ile basıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.