ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSLERİNE ZİYARET

Özel öğretim kurumları ziyaretleri kapsamında MBA ve SİMYA özel öğretim okullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yönetici, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSLERİNE ZİYARET
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

MBA ve SİMYA özel öğretim kurumlarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul yöneticilerinden eğitim kurumunun ve devam eden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Gerçekleşen ziyaretlerde okulöncesi sınıfları da gezen İl Müdürü Kurtaran, minik öğrencilerle bir süre sohbet edip etkinliklerini izledi.

Son olarak öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen İl Müdürü Kurtaran, yeni eğitim müfredatıyla ilgili bir süre sohbet etti.

“ÇOCUKLARIMIZI İYİ İNSAN OLARAK YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

İl Müdürü Kurtaran, yeni eğitim müfredatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığının kamuoyunun görüşüne sunduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağını tüm öğretmenlerin incelemesini ve katkı sunmalarını istedi.

İl Müdürü Kurtaran “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin sadece bir araç olduğunu ve istenilen hedefe ancak öğretmenlerin gayreti ve özverili çalışmasıyla ulaşılabileceğini vurguladı. Yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulamaya geçirileceğini ve Bakanlığımızın bu müfredatla iyi insan yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

İl Müdürü Kurtaran, yeni müfredatın temelini “iyi insan yetiştirmek” olarak nitelendirdi. Konuşmasında “İyi insan çalışkan insandır, insanlığa faydalı olmaya gayret eden insandır, bütün güzel davranışları hayatında yaşayan insandır, kendinden sonraki nesillere örnek olan, kendisine, ailesine, toplumuna, ülkesine ve insanlığa faydalı olan insandır. Tüm ebeveynlerinde istediği çocuklarının iyi insan olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yeni müfredatın bu amaca hizmet etmesi için tüm paydaşların iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Kurtaran, velileri ve öğretmenleri de sürece dahil olmaya çağırdı “Bu açıdan yeni müfredatı hem öğrenmeliyiz hem de katkı sunabileceğimiz noktalarda nasıl bir katkı sunabileceğimizi Bakanlığımızın öneri ve görüşler bölümü üzerinden bildirmeliyiz” dedi.

İl Müdürü Kurtaran, yeni müfredatta Türk dili ve edebiyatı, Türkçe, fizik, kimya, biyoloji, matematik, felsefe, coğrafya, tarih, fen bilimleri, sosyal bilgiler, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi derslerinde mevcut alan becerilerinin yanı sıra Türkiye Yüzyılı kalkınma projelerine ilişkin farklı içeriklere de yer verileceğini belirtti.

İl Müdürü Kurtaran’a özel eğitim kampüslerini ziyaretlerinde Şube Müdürü Ömer Toprak eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.