ÖLÇÜ ALETLERİNDE MUAYENE MÜRACAATLARI BAŞLADI

Ölçü ve tartı aletlerinin 2024 yılı periyodik muayene müracaatlarının 1 Ocak 2024 tarihinde başladığını belirten Batman İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, müracaatların 29 Şubat 2024 günü mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

ÖLÇÜ ALETLERİNDE MUAYENE MÜRACAATLARI BAŞLADI
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Batman İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından ölçü aletlerinin periyodik, stok ve ilk muayeneleri ile ilgili basın açıklamasında bulunuldu. Batman İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede “Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanılması, muayenesi ve damgalanmasının sağlanması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülüyor. Kanun hükümlerine göre ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunludur. Ölçü ve tartı aletlerinin 2024 yılı periyodik muayene müracaatları 1 Ocak 2024 tarihinde başladı, 29 Şubat 2024 günü mesai bitiminde sona erecek” denildi.

29 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

Açıklamanın devamında müracaat edilmesi gereken kurum ve kuruluşlar hakkında “Akaryakıt istasyonlarında kullanılmakta olan Akaryakıt, LPG ve Adblue sayaçları, sıkıştırılmış doğalgaz  (CNG)  ölçme sistemleri,  kütle setleri,  tartım kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri,  5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, trafikte kullanılan Hız İhlal Tespit Donanımı-Ortalama Hız Ölçüm Donanımları (HİTD ve OHÖD) cihazlar ile diğer tartı aletleri (aks kantarları, demiryolu sarnıçlı vagon vb.) periyodik muayene müracaatları elektronik ortamda https://basvuruportal.tse.gov.tr adresli başvuru portalı üzerinden Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’ye yapılacaktır. Açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli terazilerin, Akıcı maddeler için hacim ölçüleri, Kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg’a kadar 5 kg dâhil hassas olmayan kütle ölçüleri için periyodik muayene müracaatları bağlı bulundukları Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğunca yapılacaktır” ifadeleri kullandıldı.

Açıklamada “Ölçü ve tartı aletleri kullanıcılarının ileride mağdur duruma düşmemeleri açısından periyodik muayene müracaatlarını ilgili kurum/kuruluşlara süreleri içerisinde yapmaları, aksi halde yasal işlem uygulanacaktır” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.