MARMARA DENİZİ’NDE BATAN GEMİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ! İŞTE SU ALTINDAKİ İLK GÖRÜNTÜSÜ

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisine ait olduğu değerlendirilen su altı tarama görüntüsü tespit edildi. 51 metre derinlikte bulunan kargo gemisinin 6 mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor.

MARMARA DENİZİ’NDE BATAN GEMİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ! İŞTE SU ALTINDAKİ İLK GÖRÜNTÜSÜ
Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-

Marmara Denizi’nde batan 69 metrelik Batuhan A. gemisinin 6 kişilik mürettebatı için yapılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kargo gemisinin battığı yer sonar cihazlarıyla tespit edildi. 51 metre derinlikte bulunan kargo gemisinin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

KARGO GEMİSİ, MARMARA ADASI’NDA GEMLİK’E YÜK TAŞIRKEN BATTI

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine yük taşırken saat 06.32’de acil durum sinyali bildiren ve saat 07.12’de sinyal kesilen 69 metrelik Batuhan A adlı kargo gemisi battı. Gemideki 6 kişilik mürettebat için kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay sonrası bölgeye sahil güvenlik botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edilirken helikopterlerin ise hava muhalefeti sebebiyle kalkış yapamadığı öğrenildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gemiden acil durum sinyali alındığını belirterek, “Su alarak batan gemide Türk vatandaşı olduğu değerlendirilen 6 kişilik mürettebatı kurtarma çalışması sürüyor. Mudanya ilçesinde kriz merkezi oluşturuldu.” dedi.

GEMİNİN BATTIĞI YER SONAR CİHAZIYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Kargo gemisinin battığı yer tespit edildi. Batan geminin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 51 metre derinliğindeki denizin tabanında batan gemiye ait olduğu belirlenen gemi enkazı sonar cihazı ile görüntülendi.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Kayıp mürettabat için arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Ayrıca İstanbul’dan gelen Türkiye’nin en büyük arama kurtarma gemisi Nene Hatun ve Kocaeli’nden gelen mayın arama gemisi de arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da olayın ilk anından itibaren Mudanya’daki kriz merkezinde çalışmaları yönetiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.