İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI
Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan, Şube Müdürleri Faik Gündüz, M. Şirin Temiz, Şirin Avcı, İl İSGB Koordinatörü Sayın Hasan Aydınlık, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Gültepe İlkokulu Müdür Yardımcısı Feride Apari Çelebi’nin konuşmasıyla devam etti.

Gültepe İlkokulu Müdür Yardımcısı Çelebi’nin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin öğretmenleriyle hazırladıkları iş sağlığı ve güvenliğini içeren drama, gösteri, tiyatro ve röportaj sunumlarla devam etti. Büyük beğeni ve alkış alan minik öğrencilerin sahne performansı İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan İl Müdürü Mahmut Kurtaran İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemini vurgulayıp ve programın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran “Bugün burada, iş güvenliği ve bilincini geliştirmeye yönelik anlamlı bir etkinlikte bir araya geldik. Özellikle okullarımızda, sokaklarda, çarşıda, kısacası her yerde güvenlik riskleri ile karşı karşıyayız. Bu risklerden korunmak ve geleceğimizi güvence altına almak için hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, iş güvenliğinin sadece yetişkinlerin değil, çocukların da sorumluluğu olduğunun altını çizerek şunları söyledi “Çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve korumak için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Her derste, her adımda çocuklarımızın güvenliğini göz önünde bulundurmalılar. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz de bu konuda öğretmenlerimize destek olmalı. Tedbirlerin yanında bu tür farkındalık çalışmaları da çocuklarımızın bilinçlenmesi açısından oldukça önemli” İfadelerini kullandı.

Ödül töreni sonrası İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasına katılan eserlerin sergilendiği İl Kültür Merkezi fuaye salonundaki sergi gezildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Kapsamında Yapılan Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler;

Gültepe İlkokulundan Erva Sultan Yıldırım birinci

Borsa İstanbul Belde İlkokulundan Şeyhmus Akif Erkul ikinci

Sıtkı Abdioğlu İlkokulundan Kayra Dinçer üçüncü oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.