“ÇEVRECİLERİN YATIRIMLARA KARŞI OLDUĞU ALGISI DOĞRU DEĞİLDİR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, gündemdeki konuları ve derneğe yönelik kamuoyunda yanlış algı oluşturma konusunu görüştü.

“ÇEVRECİLERİN YATIRIMLARA KARŞI OLDUĞU ALGISI DOĞRU DEĞİLDİR”
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Toplantıda, gündemde olan OSB’ler meselesi, Batman Çayı Islah Projesi diye duyurulan çalışmalar, Batman Raman Dağındaki kent çöp toplama alanından kaynaklı atık sular, 2024 yılı içerisinde yapılabilecekleri faaliyetler ve Batman çayı havzasındaki bitki örtüsüne yönelik müdahale konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinden yapılan açıklamada “Kamuoyunda büyük itibar duyulan derneğimiz, sadece çevre konusunda değil, kentimiz ile ilgili her konuda duyarlılık göstermektedir. Bu güne kadar Çevre açısından sürdürebilirliliği olan, doğaya zarar vermeyen hiçbir yatırıma karşı çıkmadık” denildi.

“NİYETİMİZ, AMACIMIZ BELLİDİR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği açıklamanın devamında “Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak; doğamızın dengesini ve ekosistemi bozan, betonlaştırma ve kirliliğe yol açan hiçbir projeyi onaylamıyor, tüm çalışmalarda kentin bütün yöneticileri ve dinamik güçleriyle istişare ve ortak aklı savunuyor, bütün çalışmalarda doğa, çevre, ekoloji ve özellikle Halk sağlığının esas alınması için, yapıcı ve yol gösterici önerilerde bulunuyoruz. Mazisi tertemiz ve itibar sahibi olan Derneğimize yönelik hiç bir haksız eleştiriyi kabul etmiyoruz. Derneğimizi kamuoyunda ötekileştirip, yalnızlaştırma ve çevrecilerin hedef gösterildiğinin farkındayız. Derneğimiz yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine yönelik haksızlığı hiçbir zaman kabul etmemiştir. Niyetimiz, amacımız bellidir. Daha yaşanabilir bir Batman için geçmişte olduğu gibi, gece gündüz ve engel tanımadan ibadet olarak gördüğümüz çevre mücadelesine devam edeceğiz” ifadeleri kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.