ODUNCU, BATMAN’A DAİR SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, 2024 yılı TBMM bütçe görüşmeleri Genel Kurul konuşmasında Batman’ın temel sorunlarını dile getirdi.

ODUNCU, BATMAN’A DAİR SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Batman Çayı havzasında kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin yaratacağı çevre tahribatı nedeniyle endişe duyduklarını vurgulayan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, meslek ve çevre örgütlerinin öneri ve görüşlerini dikkate alınmadığını ifade ederek “Batman Çayı, kentin yaşam kaynağı. Kentin temiz suyunun sağlandığı Batman Çayı havzasına Organize Sanayi Bölgesi kurmak istiyorsunuz. Bunu yaparken kentin hiçbir ilgi sivil toplum kuruluşuna danışmadınız. Kentin temiz suyu kaynağını korumak, iyileştirmek için çalışama yapmak yerine bütün kentin sağlığını tehlikeye atacak projelere imza atıyorsunuz. Halk sağlığı umurunuzda mı değil? Zaten yapısı itibariyle yapılaşmaya uygun olmayan bölgede yüksek maliyetli işler yaparak yine kentin kaynaklarını yandaşlara akıtmaya devam edeceksiniz” dedi.

“BATMAN’A DAİR ELLE TUTULUR PROJENİZ YOK”

İstihdama katılım oranının en düşük olduğu kentlerden birinin de Batman olduğunu belirten Milletvekili Oduncu “İktidara geldiğiniz günden beri memleketin her noktasında tarım ve hayvancılığı bitirmek için elinizden geleni yaptınız. İklim krizi, etki alanı genişleyen kuraklık tarım alanlarını giderek yok etmekte ve sizin bunun için herhangi bir planınız hatta fikriniz dahi yok. Tarımın ve hayvancılığın giderek azalması Batman gibi başkaca istihdam alanları olmayan kentlerin insansızlaşmasına neden olacak. İstihdama katılım oranının de en düşük olduğu kentlerden biri Batman. Mardin, Siirt ve Şırnak’la aynı kaderi yaşıyor. Batman istihdam yaratacak yatırımların da en az olduğu kentlerden biri. Batman’a dair tek elle tutulur, ufukta görünen bir yatırım projeniz yok. Ekonomik tablonun yandaşlarınız hariç giderek ağırlaştığı genel tablo içinde Batman’a düşen yine derin yoksulluk oluyor. Batman’da binlerce hane sosyal yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor” diye belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.