“ÇEVRE FELAKETİ YAŞANACAK”

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, Batman Çayı kenarında yapılmak istenen OSB projesini eleştirdi.

“ÇEVRE FELAKETİ YAŞANACAK”
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

Batman Çevre Gönüllüler Derneğinin de katıldığı eylemde açıklama yapan TMMOB’dan İKK Sekreteri Mazlum Rohat Ekinci “Batman Çayında OSB, çevre katliamıdır. Kent kamuoyunun ve STK’ların görüşlerinden uzak alınan kararlar doğru sonuçların alınmasına engel olmaktadır. Kentteki yetkililerin kendi başlarına aldığı kararlar kamuoyu ile tartışılmadan alınmaması gerekmektedir. Yatırımların doğru temelde yapılması ve bizlere, doğamıza, geleceğimize zarar verecek kararlardan uzak durulması gerekmektedir. Batman Çayı havzasının imara açılarak burada yapılaşma yapılması son derece vahim sonuçlar doğuracaktır.

Kent merkezinin içinden geçerek akan çayın OSB alanına açılması çevre felaketlerine neden olacaktır. Batman Çayında yaşayan balıkların ve canlı organizmaların yaşam alanlarını korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekirken bu alanları tehlikeye atmak sorumsuzluktur. Batman çayında yaşayan canlıların yaşam alanlarına zarar verecek bu tarz yaklaşımlar son derece tehlikelidir. Bu alanda yapılmak istenen OSB alanları, teknik olarak yanlış olacağı ve karardan vazgeçilmemesi halinde sonraki yıllarda ciddi tehlikeler yaşanacaktır. OSB alanları konumlandırılırken, kente ve doğaya zarar vermeyecek şekilde en doğru yerde yapılmalıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.