BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYVAN TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI

Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYVAN TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
Yayınlama: 17.03.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığının % 30 hibe desteği ile 80 dönüm alan üzerinde inşa edilen ve bölgenin en büyük hayvan tedavi merkezi konumundaki tesisin açılışında bir konuşma yapan Vali Canalp ‘’Bugün burada hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezimizin açılışını yapıyoruz. Bu merkez, Türkiye’de sahipsiz hayvanlar ile ilgili son yıllarda gittikçe artan bir soruna, çözüm önerisi olarak sunmuş olduğumuz bir modeldir” dedi.

“TÜRKİYE’DE TEK MODEL”

Batman Valisi Ekrem Canalp “Hayvanlar burayı benimsediği zaman burada kendi öz iradeleriyle kalmayı seçtikleri zaman bizim Batmanımızın sokakları da, sokak hayvanları baskısından kurtulmuş olacaktır. Bizim her zaman için bir iddiamız vardı. Ne demiştik? Batman, Türkiye’ye model olacak ve şu anda Türkiye’ye gerçekten de başka bir modelle, sokak hayvanları açısından bir modeli sunuyoruz.

Bu Batman modelidir. Türkiye’de bu şekilde hayvan rehabilitasyon merkezleri var ama o merkezlerde sadece hayvanların sağlık koşullarıyla ilgili belli hizmetler veriliyor ama bizim bu merkezimiz bu hizmetlerin çok daha ötesinde hayvanların bakımlarının da yapılacağı ve hayvanların kendi serbest iradeleriyle burada kalmayı seçecekleri ve benimseyecekleri ve kentler üzerindeki sokak hayvanları baskısının kaldırıcı bir model olacaktır inşallah” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.