‘UYDURULAN DİN, İNDİRİLEN DİN’ UYDURUKÇULARINA REDDİYE – 26

Yayınlama: 03.05.2026
Düzenleme: 24.04.2026 14:47
A+
A-

İTHAM: Allah, pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır. Yunus-100

Hemen hemen tüm konuşmalarında bu ayet ve kavramları kendilerine uymayan Müslümanları aşağılamak için kullanıyorlar. Ayetin kastettiği inkârcılar için asla böyle ifadeler kullanmazlar. Kur’an ayetlerine aykırı olarak Müslümanları bu şekilde aşağılarken kendilerini çok akıllı sanıyorlar. Oysa Ayete baktığımızda; Allah’ın varlığı ve birliği, kâinatın yaratılışı… Hakkında tefekkür etmeyen ve küfürde ısrar edenleri kastettiğini göreceğiz.

Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin tamamı iman ederdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın? 10/99

Allah’ın izni olmadan kimse inanamaz. Rics’i ise akıllarını kullanmayanlara verir! 10/100

De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bakın!” Fakat inanmayacak bir topluma deliller ve uyarılar yarar sağlamaz. 10/101

Allah, inanmayanların üstüne işte böyle rics verir. 6/125

Ayetlerin, iman etmeyenleri kastettiği açıkça görülmektedir. Ancak beyefendiler Allah’a, İslam’a ve Müslümanlara saldıran hadsizleri övüp, onlara saygı ve hoşgörü isterken; İman eden Müslümanlara karşı saldırganlaşıyor ve çirkefleşiyorlar.

Ayetlerin yönünü saptırarak, iman etmeyenlerin cezasını da Müslümanlara vermeye çalışıyorlar. İman etmeyenlere hitap eden ayetlerin hedefini saptırarak Müslümanlara yöneltmek, Müslümanlara iftira olduğu gibi Kur’an’a da iftiradır.

Bu suçlamayı yapanlar, şu karşılığa almaya da itiraz etmemeliler.

Resulün Kur’an’ ayetleri için “Allah’tandır” hadisine inanıp, “Resulün hadisine güvenilmez” demek, aklını kullanmamak veya ikiyüzlülüktür.

Hz. Muhammed’in Allah’tan vahiy aldığını ve son resul olduğunu kabul edip; “Cebrail bana öğretti; Benden öğrendiğiniz gibi namaz kılın” emrine rağmen, “namazı peygamberden değil, ehli kitaptan öğrendiğimiz gibi devam ediyoruz” iddiası aklını kullanmamaktır.

Allah’ın ayetlerine yanlış manalar vermek, aklını kullanmamaktır.

Müsteşriklerin veya hocalarının sözünü taklit ederek, İman iddiasında bulunduğu resulün hadis ve sünnetini ret etmek, aklını kullanmamaktır.

Şimdiye kadar geçmiş milyarlarca Müslümanı ve âlimleri dini anlamamak, yanlış yorumlamak ve art niyetle suçlayarak, ancak kendilerinin ve hocalarının doğru anladığını iddia etmek, aklını kullanmamaktır.

Doğru ve yanlışı karıştırmak; yanlışları göstererek doğruları ret etmek, aklını kullanmamaktır.

Toplu suçlamalar, aklını kullanmamaktır. Kendi anladıklarına “İndirilen din” deyip, onun dışındakilere saldırmak, aklını kullanmamaktır.

Bizi cennet veya cehenneme götürecek tek şey, kendi amel ve sözlerimizdir. Kendimizi düzelteceğimize ve hayırlı amellerde bulunacağımıza, başkalarını suçlamakla, yargılamakla günah torbamızı doldurmak aklını kullanmamaktır.

Kur’an’ı gösterip, Kur’an’a muhalif hareket etmek aklını kullanmamaktır.

Milyarlarca insanın dilini bilmediği, okumadığı “Kur’an’ı anlamak için Hadis, Tefsir ve âlimlere ihtiyaç yok” iddiası, aklını kullanmamaktır.

Kur’an’ı kabul edip, Kur’an’ın “Kardeşsiniz, birlik olunuz, yardımlaşınız…” dediği Müslümanları tekmelemek, suçlamak, aşağılamak, aklını kullanmamaktır.

Müslümanlık iddiasında bulunup; Müslümanları karalamak, ateist ve deistleri övmek, aklını kullanmamaktır…

DEVAM EDECEK…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.