22 KURUM  ‘BOĞULMA’ VAKALARI İÇİN TOPLANDI

Batman il ve ilçelerindeki boğulma vakalarının önlenmesiyle ilgili olarak daha önce alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirlerin alınması, paydaş kurumların çalışmaları ve yaz sezonunda hangi kurumların nasıl bir çalışma yapması gerektiğiyle ilgili toplantı düzenlendi.

22 KURUM  ‘BOĞULMA’ VAKALARI İÇİN TOPLANDI
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Batman il ve ilçelerindeki muhtemel boğulma vakalarının önlenmesi ile ilgili olarak daha önce alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirlerin alınması, paydaş kurumların çalışmaları ve yaz sezonunda hangi kurumların nasıl bir çalışma yapması gerektiği ile ilgili olarak Batman Valiliği ve DSİ Şube Müdürlüğü koordinasyonda bir çalışma komisyonu teşekkül ettirilmiş ve toplam 22 kurum ve kuruluştan oluşan bu komisyon Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında DSİ’de toplandı.

Batman Valiliği tarafından yayımlanan Genel Emir uyarınca Sulama Kanalları, Baraj, Gölet, Dere Yatağı ve Taşkın Koruma Kanallarında yüzmek tehlikeli ve yasak olduğu konusunda yapılacak bilgilendirme çalışmaları ve bunların nasıl yapılacağı karara bağlandı. Bu kapsamda Batman İlimizde bulunan konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların yapacağı çalışmalar ve usulleri belirlendiği belirtildi.

DSİ tarafından 2023 yılında tamamlanmış ve 2024 yılı içinde yapılmakta olan tüm çalışmalar paydaş kurumlarla paylaşıldı.  Batman ilinde boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi. Toplantı sonunda ise risk oranının yüksek olduğu yerlerin sahada görülmesi amacıyla Batman Çayına gidilerek alınabilecek önlemler yerinde değerlendirildi. Bir dahaki toplantının da Haziran ayında yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.