“YURT DIŞINDAKİ YATIRIMCILARA ÇAĞRIMIZ GELİN BURAYA VE YATIRIM YAPIN”

“YURT DIŞINDAKİ YATIRIMCILARA ÇAĞRIMIZ GELİN BURAYA VE YATIRIM YAPIN”
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

İkili ekonomik ilişkileri geliştirilmesi, çeşitli alanlarda iş birliği yapma ve ekonomi ilişkilerini üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiği Türkiye-Irak İş Formu Toplantısı’nda konuşan Vali Ekrem Canalp “Arapça, Kürtçe ve Türkçe konuşabiliyoruz. Dillerimiz, kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirileriyle kaynaşmıştır. Bu önemli iş formunun önümüzdeki yıllar için bir başlangıç olmasını istiyoruz” dedi.

Batman Valiliği koordinasyonunda, Batman Belediyesi, Ticaret Odası, Dicle Kalkınma Ajansı ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinin işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye-Irak İş Formu Toplantısı’ Batman’da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden Talha İnanç ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Anıç, yatırım hacmi ve projelerine ilişkin yaptıkları sunumlarının ardından toplantı; Irak Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet, Batman Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir’in selamlama konuşmalarıyla devam etti

NASIROĞLU’NDAN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Toplantıda Kürtçe bir konuşma yapan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğ ,”Bu toplantı ile iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum. Yeni OSB’lere başlıyoruz. Yurt dışındaki yatırımcılara da gelin buraya yatırım yapın diyoruz. Biz de oraya geldik siz de gelin, siz de burada yatırım yapın. Burası güzel olursa Duhok da Ankara da güzelleşir” diye konuştu.

VALİ CANALP, IRAKLI YATIRIMCILARI YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİ

Batman’da sanayinin geliştirilmesi, üretimin artırılması ve en önemlisi istihdamı artırmak için gerçekleştirecekleri projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp “Batman’ın geleceğinin ne şekilde olması gerektiğine ilişkin bir planlamamız vardır. Bunlardan 5 yeni organize endüstriyel bölge planlamamız var. Bunlardan bir tanesi tekstil kent olacak. Bir tanesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hiç olmayan gıda ihtisas OSB olacak. Bunlardan biri de karma endüstriyel bölge olacak. Şu anda Irak’tan gelen misafirlerimizin de Batman iş adamlarımızın da, dünyanın her ülkesinden gelerek,  yatırım yapmak istedikleri her alanla ilgili yatırım fırsatları bulabilecekleri alanlar olacak” diye konuştu.

Batman’da kuracakları beş yeni endüstriyel OSB’lerde Iraklı yatırımcıları yatırım yapmaya davet eden Vali Canalp “Sağlık turizmi Kuzey Irak arasında canlı bir şekilde sürüyor. Bu iş formu ile yeni yatırımlara yönelmek istiyoruz. İş formunda tercüman ihtiyacını duymadık, çünkü Arapça, Kürtçe ve Türkçe konuşabiliyoruz. Dillerimiz, kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirileriyle kaynaşmıştır. Bu önemli iş formunun önümüzdeki yıllar için bir başlangıç olmasını istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.