YAŞAR “HEDEFİMİZ 2 VEKİL ÇIKARMAK”

Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatıyla beraber bir cafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, süreçle ilgili bir takım değerlendirmelerde bulundu.

YAŞAR “HEDEFİMİZ 2 VEKİL ÇIKARMAK”
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

CHP Batman İl Başkanlığı bir kafede Basın mensupları ile bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya CHP PM üyesi Hüseyin Yaşar, CHP Batman il Başkanı Adnan Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Hasan Sünük, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tekin ve partililer katıldı.

Burada konuşan CHP PM üyesi Hüseyin Yaşar “31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra partimiz Türkiye’de birinci oldu. Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde Batman’da AK Partinin kazanmış olduğu iki milletvekilliğini geri almak. Halkımız bize bir kredi açtı, biz de bu krediyi halkımıza hizmet olarak kullanacağız. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan değişim, ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisini birinci parti yapmıştır. Sayın genel başkanlığımızın cumhurbaşkanıyla görüşmesi, Türkiye’deki bu kutuplaşmayı olumlu yönde etkilemiştir. Genel başkanımız görüşmelerde, hükümete ve cumhurbaşkanına Türkiye’nin önemli meselelerinin çözümü konusunda katkı sunacaklarını iletmişlerdir” dedi.

Anayasa değişikliği ile ilgili de görüş belirten CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar “Anayasa değişikliği ile de, önce mevcut olan anayasaya uyulması gerektiğini, sonradan yeni bir anayasa için muhalefetle görüşmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sen kendin yaptığın anayasaya uymuyorsun ama ‘bana göre bir anayasa yapın’ diyeceksin. Buna da Cumhuriyet Halk Partisi izin vermez. Bizim temel hedefimiz mevcut olan anayasayı korumaktır. Şu andaki anayasaya da uyulması gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu hiçbir karara mevcut olan iktidar veya ona bağlı olan yargının uymadığını görüyoruz” dedi.

Önümüzdeki süreçle ilgili olarak Batman’da yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Yaşar “İl örgütümüzle şuan bir aradayız ve geçen hafta da bir araya gelmiştik. Bugün de tekrara gençlerle, yöneticilerle bir aradayız. Hedefimiz burada 6 bine yakın olan üye sayımızı 3 yıl içinde 20 bine çıkarmak. Ayrıca Batman’da ciddi bir potansiyel yakalayarak Batman’da 2 tane milletvekili çıkarmak istiyoruz. Partimize çok ciddi bir yönelme var. Her siyasi partiden insanlar bizi arayarak partimize üye olacaklarını, destek vereceklerini belirtiyor. CHP olarak Batman’da herkese kapımız açıktır. Herkesi de CHP çatısı altına davet ediyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.