VERGİDE ADALET EYLEMİ SÜRÜYOR

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası tarafından her hafta düzenlenen ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eyleminin 11.si yapıldı.

VERGİDE ADALET EYLEMİ SÜRÜYOR
Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-

Vergide Adalet İstiyoruz eyleminin basın açıklamasını okuyan Doktor Veysi Ayhan, hükümetin yüksek enflasyon karşısında tasarruf tedbirleri paketi adı altında çalışanlara yeni yükler getirmesini kabul etmeyeceklerini, mevcut vergi yükünün çalışanların sırtına yüklemesine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Doktor Veysi Ayhan “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık’ diye açıklama yaparken sağlık çalışanları her ay ücretlerinden kesilen yüksek vergiler yüzünden artan enflasyon karşısında her geçen gün fakirleşiyor. Sadece 2021 yılında başlatılan kur korumalı hesaplarından kazanılan paralardan bile vergi almayan, gelire göre vergi adaletsizliği yaratan hükümetin son açıklamaları, yeni tasarruf paketi programı inandırıcı olamıyor. Nisan ayında hak ettiğimiz ücretlerimizden her ay olduğu gibi bu ayda yüksek vergi kesintisine uğradık. Her malın ve hizmetin fiyatı sürekli artarken bizler her ay ücretlerimizden yapılan yüksek vergi kesintileri nedeniyle eksilmiş ücret alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.