VALİ, SASON’U ZİYARET ETTİ

Batman Valisi Ekrem Canalp, çeşitli toplantılara ve ilçe Halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine katılmak üzere Sason ilçesini ziyaret etti.

VALİ, SASON’U ZİYARET ETTİ
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Sason Kaymakamı Murat Mete ile birlikte 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Sason Belediye Başkanlığı’na seçilen İrfan Demir’i ziyaret ederek, görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlçe belediyesi ziyaretinin ardında çarşı esnafını ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, vatandaş ve esnaf ile bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

“SASON’A MODERN BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRILIYOR”

Vali Canalp ve beraberindekiler daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin işbirliği ile ilçeye kazandırılacak olan modern Halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı.

Yaklaşık 3 bin 125 metrekaresi kapalı almak üzere toplam 5 bin 511 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan İlçe kütüphanesi, 930 kişilik kapasiteye sahip, içerisinde çocuk kütüphanesi, ihtisas kütüphanesi, 286 kişilik konferans salonu, resim, müzik ve sanat atölyeleri, yetişkin kütüphanesi, okuma araştırma salonu, açık hava sinema gösteri alanı, amfili oturma alanı ve kafeterya hizmetlerini barındırıyor.

Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp, Türkiye’de genç nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesinin Batman olduğunu ve her hafta yaklaşık dört yüz elli gencin on sekiz yaşına bastığını ifade etti.

Vali Canalp “Her hafta dört yüz elli evladımızın on sekiz yaşına basması bizim için ne anlama geliyor? Bir açıdan şöyle düşünmemiz gerekiyor; yani bu muazzam bir potansiyeldir, muazzam bir güçtür. Neden genç nüfus dünyada her ülkenin arzu ettiği bir husus? Keşke üretken nüfusumuz, genç nüfusumuz fazla olsa diye her ülke şu anda kendileri doğum teşvikleri veriyor. Nüfusunu arttırmaya çalışıyor. Biz Batman’da doğal olarak şu anda böyle bir potansiyele kendiliğinden sahibiz. Ama eğer gerekli imkanları ortaya koyamazsanız her hafta 18 yaşına basan 450 delikanlı, 450 genç kız aynı zamanda potansiyel bir risktir.

Eğer o insanlar için, bu evlatlarımız için yeterli iş imkanları sağlayamazsak, onlara güvenli, huzurlu bir geleceği her anlamda sağlayamazsak, bu da sosyal risk anlamında en esaslı sıkıntılı konulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkabilir. Bunun olmaması için neler yapmamız gerekiyor? Bu gençliğimizi, bu evlatlarımızı, bu çocuklarımızı çok iyi koşullarda eğitmemiz gerekiyor. Onlara çok iyi eğitim imkanlarını sunmamız gerekiyor. Sadece okullardan ibaret olmuyor, burada temelini atmış olduğumuz gibi kütüphaneler de bugün evlatlarımızın iyi bir eğitim alabilmelerinin koşullarından bir tanesidir” dedi.

KÜTÜPHANECİLİKTE BATMAN MODELİ 

Türkiye’de dünyadaki Seattle modeli olarak adlandırılmış olan modelin de uygulama kenti Batman’dır diyen Vali Canalp “Biz aslında şu anda burada temelini atmış olduğumuz bu yatırımla beraber Batman modeli kütüphaneciliğinde temellerinden bir başkasını atıyoruz. Merkezde Şehit Şenay Aybüke İl Halk Kütüphanemiz, onun etrafındaki dört büyük semt kütüphanemiz ve ilçelerimizde de şu anda üç tanesi burada olduğu gibi temeli atılan var, inşaatı bitmiş olan var, devam eden var.

Üç tanesi bu halde. Geriye kalan Gercüş ve Kozluk ilçelerimizde de bu konsept kütüphaneleri yapmak suretiyle Türkiye’ye Batman modeli kütüphaneciliği inşallah inşa edeceğiz. Türkiye’ye rol olacağız, Türkiye’ye model olacağız. Batman’a rol olmakta ve o da olmakta gerçekten de yakışıyor” diye konuştu.

“YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLİK” 

Vali Canalp “Yaptıklarımız ve yapacağımız bu kütüphanelerin her birisi yeni nesil kütüphanedir. Yeni nesil kütüphane aynen yeni nesil cep telefonları neyi gösteriyorsa nasıl ki gelişmiş modeller ise bizim yeni nesil kütüphanelerimiz de aynen öyledir. En gelişmiş bir şekilde evlatlarımızın, çocuklarımızın her türlü imkanını karşılayacak donanım ve fiziki mekan sahip kütüphanelerdir.

Sason’dan bundan sonra üniversite sınavlarında olsun, liselere geçiş sınavında olsun emin olun ki uzun vadeli olarak Sasonlu gençlerinin başarısını da en üst düzeyde etkileyecek olan yatırımlardan bir tanesi, bu yatırım olacaktır. Bu yatırımların ve benzer yatırımların Batmanımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Böylesi güzel yatırımların hayata geçmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Maliyetin yarısını Kültür Turizm Bakanlığımız, diğer yarısını da İl Özel İdaremiz karşılıyor. Yani İl Özel İdaresi hizmetlerinde de yeni nesil İl Özel İdaresi anlayışı nasıl olur? Bunun da modelini Batman’da veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardında Vali Canalp katılımcılarla birlikte inşaatın ilk harcı dökerek, köydes değerlendirme toplantısına geçti.

Vali Canalp’ın Sason ilçe ziyaretinde; İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.