VALİ CANALP “SAĞLIK REFORMLARI TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

VALİ CANALP “SAĞLIK REFORMLARI TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”
Yayınlama: 17.05.2024
A+
A-

Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin teminatı olduğunu belirten Batman Valisi Ekrem Canalp “Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Bu çerçevede, 5502 Sayılı Kanun ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiş olup reformla birlikte çok önemli gelişmeler kaydedilerek hızlı bir sürece girilmiş ve birçok yenilik getirilmiştir.

Ülkemizde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük reformlarından olan sosyal güvenlik reformu ile vatandaşlarımıza sağlanan hizmetlerin, daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla yapılmakta ve hizmetler bu anlayışla devam ettirilmektedir.

Reform sayesinde Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuz salgın döneminde tüm dünyaya gösterilmiş olup Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek olmuştur” dedi.

“VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ ARTMAKTADIR”

Vali Canalp “Toplumun her kesimine doğumdan önce ve ölümden sonrasına dek hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumunun teknoloji destekli, vatandaş odaklı özverili çalışmaları ve hizmet anlayışı ile vatandaşlarımızın almış olduğu hizmet kalitesi de günden güne artırılmakta, dijital dönüşüm ile verilen hizmetlere sadece Kuruma gidilerek yerinde değil aynı zamanda e-devlet üzerinden de erişilebilerek bürokrasi azaltılmakta, vatandaş memnuniyet ise artırılmaktadır.
Yaptıkları çalışmalar ile vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm için büyük gayretler sarf eden, Kurum vizyonuna ve misyonuna bağlı kalarak yoğun bir iş yükü altında üstün çabalar sergileyen tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.