VALİ CANALP “KADINLAR, KOOPERATİFLER YOLUYLA GÜÇLENİYOR”

Ticaret Bakanlığı destekleriyle maharetli kadınlar tarafından kurulan Batman Petrolkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’ın katılımı ile hizmete açıldı.

VALİ CANALP “KADINLAR, KOOPERATİFLER YOLUYLA GÜÇLENİYOR”
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-

Kadınlar tarafında yapılacak yöresel yemek ve lezzetlerin satışa sunulacağı kooperatifin açılışında bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp “Bizler kadınlarımızı girişimcilik kaynağından beslenen, cesaret nakışları ile nakşedilmiş bir ruha sahip kılarsak, sosyal yaşamın her alanını kadınlarımızla kuşatırsak işte o zaman onlara hak ettikleri değeri vermiş oluruz. Ticaret Bakanlığımız destekleriyle girişimci ruha sahip 83 kadınımız ilimizde 11 kadın kooperatifi kurarak ürettikleri doğal ürünleri ve hediyelik eşyaları zincir marketler aracılığıyla ve internet üzerinden satış yaparak kazanç sağlıyorlar. Ticaret Bakanlığımız da ilimizdeki 6 kadın kooperatifine toplam 649 bin 700 lira destek olmuştur” dedi.

“KADINLAR, KOOPERATİFLER YOLUYLA GÜÇLENİYOR”

Petrolkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine de makine ve teçhizat alımı için 220 bin lira destek sağlandığını ifade eden Vali Canalp “Bugün Batman’da nüfusumuzun yüzde 6’sı oranında 39 bin kadınımız istihdam edilmektedir. Kuracağımız yeni endüstriyel alanlarda yer alacak fabrikalarda kadınlarımıza daha çok istihdam kapısı açılacaktır” dedi.

“BELEDİYE BİLGİ VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI İSTİHDAM SAĞLIYOR”

Vali Canalp “Kadın ve engelli bireylerin sadece işçi olarak değil, işveren ve girişimci olarak yetişebilmesi için Batman Belediyesi Bilgi ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslar sayesinde; kuaförlük, tekstil, okuma yazma, el sanatları, aşçılık, pastacılık, halı dokuma ve resim ilgili 8 farklı dalda 14 aktif kursta eğitim verildiğini belirten Valimiz, yürekten inanıyorum ki, bundan sonra da hayata geçireceğimiz birçok proje ile çalışan, üreten, gelişen, emek veren, değişen dünya için yol gösterici olan kadınlarımız ile örnek çalışma ve başarılara imza atacağız.

Yürekten İnanıyorum ki bundan sonra da hayata geçireceğimiz birçok proje ile çalışan, üreten, gelişen, emek veren, değişen dünya için yol gösterici olan kadınlarımız ile örnek çalışma ve başarılara imza atacağız. Bu önemli günde bizimle birlikte olan, desteğini sunan çabalarımıza el ve gönül veren tüm dostlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı kooperatifin açılışın ardından, kadınlar tarafında yapılan yöresel yemekler davetlilere ikram edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.