“TUTUKLANAN MESLEKTAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN”

Aralarında Batman Barosunun da bulunduğu 11 baro, İstanbul Adliyesi’ne saldırı soruşturmasında tutuklanan 3 Avukatın serbest bırakılmasını istedi.

“TUTUKLANAN MESLEKTAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN”
Yayınlama: 14.02.2024
A+
A-

Adıyaman, Ağrı, Batman, Dersim, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları, yaptıkları ortak açıklamada İstanbul Adliyesi’ne düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturmada avukatların tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Her koşulda yaşam hakkını savunan Barolar olarak saldırıyı kınıyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Baro’dan yapılan açıklamanın devamında “Saldırıyla ilgili soruşturmada Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Betül Vangölü Kozağaçlı, Seda Şaraldı ve Didem Baydar Ünsal’ın tutuklandığı belirtilen açıklamada, “Kaçma şüphesi bulunmayan, her gün ofislerinde, adliyelerde hak arama mücadelesi veren avukatlar hakkında verilen tutuklama kararları, meslektaşlarımızı kriminalize etmek ve hedef haline getirmekten başkaca bir amaca hizmet etmemektedir. Barolar olarak; tutuklamanın uygulanacak en son tedbir olduğu göz önünde bulundurularak meslektaşlarımızın serbest bırakılması çağrısında bulunuyor ve mesleğimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.