TÜGVA’DA 112 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI

TÜGVA Batman İcathanesinde 4 aylık sürenin ardından ilk dönemini tamamlayan 122 öğrenci sertifikalarını aldı.

TÜGVA’DA 112 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI
Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-

Ekim ayında eğitimlere başlanan İcathane Atölyesinde öğrencilere kodlama, robotik, tasarım ve dijital fotoğrafçılık eğitimleri verildi. Bu eğitimlerde başarılı olan 45 ortaokul ve 77 lise öğrencisi olmak üzere toplam 122 öğrenci sertifika almaya hak kazandı. Eğitimin son gününde TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu ile İcathane Koordinatörü Dr. Hamza Kaya, öğrencilerin sertifikalarını dağıttı.

“GELECEĞE YÖN VERECEK GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ”

İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi. Türkiye yüzyılına yakışır bir eğitim ile gençleri geleceğe hazırladıklarını belirten Onutçu, Türkiye’nin geleceğine teknolojik açıdan yön verecek gençler yetiştirdiklerini aktardı.

İki yıl toplam dört dönem sürecek eğitimlerin ilk döneminin tamamlandığını belirten Onutçu “Ekim ayında eğitimlerimize başlamıştık. 4 ay boyunca öğrencilerimize yazılım, robotik kodlama, tasarım ve dijital fotoğrafçılık eğitimleri verdik. Çok verimli geçen eğitimlerin ardından öğrencilerimiz birinci dönemi başarıyla tamamladılar. Bugün de bu başarının karşılığı olan sertifikalarını dağıttık. Sömestr tatilinin ardından ikinci dönem eğitimlerimiz başlayacak. Yine burada öğrencilerimize yazılım, robotik kodlama, tasarım ve dijital fotoğrafçılık alanlarında eğitim vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.