TRAFİK HAFTASI ‘HAYATLA YARIŞILMAZ’ SLOGANI İLE YOLLARDA

Sason İlçe Emniyet Amirliği ve Sason İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ‘4-10 Mayıs Trafik Haftası’ kapsamında ‘Hayatla Yarışılmaz’ mottosu ile vatandaşlara ve öğrencilere trafik eğitimi vererek bilgilendirici broşür dağıttı.

TRAFİK HAFTASI ‘HAYATLA YARIŞILMAZ’ SLOGANI İLE YOLLARDA
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Şehir merkezi ve köy okulları da dahil olmak üzere gerçekleştirilen etkinliğin amacının toplumda trafik bilincini arttırmak, trafik kazalarını önlemek olduğunu belirten ekipler emniyet kemeri, aşırı hız, yaya geçidi önceliği, hatalı sollama ve alkollü araç kullanma gibi birçok konuda vatandaşları ve öğrencileri uyararak çocuklara erken yaşta trafik kuralları öğretmenin öneminin altını çizdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar da bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Trafik haftasını kutlayan Kaymakamı Murat Mete “Trafik Haftası’ndaki amaç vatandaşlarımızın daha dikkatli bir şekilde trafiğe çıkmasını ve trafik kurallarına uymasını sağlamak. Türkiye’de trafik kazaları sebebiyle birçok vatandaşımız vefat ediyor yada yaralanıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri insan hataları. İlçemizin farklı çeşitli noktalarında rutin denetimleri yapıyoruz. Bundan sonra da denetimlerimiz ve bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız lütfen kurallara uysunlar. Uymayanlarla karşılaştıklarında da 112 başta olmak üzere emniyet, jandarma ve ilgili birimlere duyursunlar. Trafik Haftamız kutlu olsun” diyerek trafik ekiplerine de ayrıca teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.