TEKNİK DESTEK PROTOKOLÜ İMZALADI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DİKA arasında ‘Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi’ kapsamında ‘Game Development (Oyun Geliştiriciliği) Danışmanlığı’ teknik destek iş birliği protokolü imzalandı.

TEKNİK DESTEK PROTOKOLÜ İMZALADI
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

DİKA Batman İrtibat Bürosunda gerçekleşen teknik destek imza protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç’in katılımıyla gerçekleşti.

‘Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi’ kapsamında eğitim veren öğretmenler ve eğitim gören öğrencilere ‘Game Development (Oyun Geliştiriciliği) Danışmanlığı’ konusunda teknik destek talebiyle gerçekleştirilen iş birliği protokolü ile 90 gün boyunca oyun geliştiriciliği alanında danışmanlık hizmeti verilecek.  Doğrudan ve dolaylı olarak teknik destek hizmetinden yaklaşık 1000 kişinin faydalanacağı öngörülüyor.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Dijital Sektörde Ben de Varım Projesinin imza töreninde açıklamalarda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, projenin oyun geliştiriciliği alanında teknik destek sağlayarak öğretmen ve öğrencilere büyük faydalar sunacağını belirtti.

Batman’da bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu belirten Müdür Kurtaran, çocukların bu alana yoğun ilgi gösterdiğini ve DİKA ile iş birliği içinde kurulan laboratuvarların öğrencilere büyük faydalar sağladığını söyledi. Türkiye’de bu tür bir laboratuvarın Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk ve tek olduğunu dile getiren Müdür Kurtaran, alacakları danışmanlık hizmetiyle projeyi daha ileri bir düzeye taşıyacaklarını belirtti.

Müdür Kurtaran, son olarak DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi çalışanlarına teşekkürlerini ileterek iş birliği protokolünün il, öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.