Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelinde yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi Solin Caddesi’nde Tespih Ağacı dikim çalışmaları için alan açma çalışmalarına başlandı.
10 kişilik ekip tarafından yürütülen çalışmalarda, ilk olarak kaldırımlarda belirlenen noktalarda kazı işlemleri gerçekleştirildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından tespih ağaçlarının dikimine geçileceği bildirildi. Su ihtiyacının düşük olması ve çevreye yaydığı hoş kokuyla bilinen tespih ağaçlarının, caddeye estetik bir görünüm kazandırması hedefleniyor. Yayaların geçişini engellemeyecek şekilde planlanan düzenleme ile kaldırımların kullanım konforu da gözetildi.
Çalışma kapsamında yaklaşık 100 tespih ağacının toprakla buluşturulması planlanıyor.
Solin Caddesi esnafı ve mahalle sakinleri ise yapılan ağaçlandırma çalışmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, uygulamanın hem çevre estetiğine hem de yaşam kalitesine katkı sağlayacağını ifade etti.
