SENE SONU TOPLANTISI YAPILDI

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’in başkanlığında Zübeyde Hanım İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

SENE SONU TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 01.07.2026
A+
A-

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, ilçe millî eğitim müdürleri, il millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, eğitim öğretim yılının başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm eğitim yöneticilerine teşekkür ederek yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının başladığını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz yıl ilimizde ilk kez uygulanan ve bu yıl dijital yapısıyla geliştirilen Öğrenci Takip Sistemi (ÖTS) hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin daha etkin takip edilmesini amaçlayan sistemin dijital dönüşüm sürecine ilişkin sunum, ÖTS İl Koordinatörü Erkan Bademci tarafından gerçekleştirildi.

Ardından Batman Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Bilal Kay tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süreci ile Ölçme Değerlendirme Merkezinin yürüttüğü çalışmalar ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.

İYİ ÖRNEKLER ANLATILDI

TÜBİTAK Projeleri İl Koordinatörü Emre Arslan, okul kalite yönetimi kapsamında 2026-2027 eğitim öğretim yılında hedeflenen, hazırlanabilecek belge ve uygulamalara ilişkin teknik konuları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, eğitim öğretim yılı boyunca okullarında hayata geçirdikleri başarılı uygulamaları ve elde ettikleri sonuçları paylaşmak üzere Mimar Sinan Anaokulu Müdürü Mehmet Eşref Çiftçi, Mehmet Akif İlkokulu Müdürü Salih İnançlı ve Muhammed Şehmus Ersöz Ortaokulu Müdürü Şehmus Aslan sunum gerçekleştirdi.

Okullarında yürütülen akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgi veren okul müdürleri, öğrenci başarısını artırmaya yönelik uygulamalarını, velilerle gerçekleştirilen iş birliklerini ve okul gelişimine katkı sunan projeleri katılımcılarla paylaştı. Sunumlarda ayrıca eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların çıktıları değerlendirilirken, 2026–2027 eğitim öğretim yılına ilişkin hedefler, planlanan projeler ve kurumsal gelişim çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

İlgiyle takip edilen sunumlar, okullar arasında iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılmasına ve tecrübe paylaşımına katkı sağladı.

Programın sonunda okul müdürlerinin sunumlarını değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, gelecek eğitim öğretim yılında tüm okul yöneticilerinden kendi okullarında hayata geçirecekleri örnek çalışmaları paylaşmalarını beklediklerini ifade etti.

Konuşmasını ‘Bir Müdür Değişirse Bir Okulun Hikâyesi Değişir’ anlayışıyla okul müdürlerinin özveri ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmeleri temennisinde bulunarak tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.