SASONLU ÖĞRENCİLER, BATÜ’YÜ GEZDİ

Çeşitli disiplinlerde derinleşmeyi teşvik eden, öğrencilere analitik düşünme becerileri kazandıran ve topluma katkı sağlamak üzere donanımlı bireyler yetiştiren Batman Üniversitesi, geleceğin öğrencileri tarafından yoğun ilgi görüyor.

SASONLU ÖĞRENCİLER, BATÜ’YÜ GEZDİ
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

Batman Üniversitesi, üç gün boyunca Sason Anadolu Lisesi’nin farklı öğrenci grupları tarafından ziyaret edildi. Öğrencilerin üniversite hayatı, üniversitelerde düzenlenen etkinlikler, eğitim fırsatları ve üniversitenin fiziki alanları, fakülteleri ve bölümleri hakkında bilgilendirildiler.

Geleceğe yönelik kariyer planlamaları yapabilmeleri ve yol haritalarını belirlemeleri amacıyla gerçekleştirilen geziye öğrencilerin ilgisi yoğundu.

REKTÖR DEMİR “ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ POTANSİYEL KARİYER YOLLARI BELİRLEMENİZ, ÜNİVERSİTELERDEN BEKLENTİLERİNİZ KONUSUNDA SİZLERE GERÇEKÇİ BİR BAKIŞI AÇISI SUNACAKTIR.”

Rektör Demir yaptığı konuşmada “Öğrencileri üniversitemizde ağırlayarak, onlara kampüsü, akademik olanakları ve yaşam tarzını tanıtmayı hedefliyoruz. Bu ziyaretler, öğrencilere üniversitemizin güçlü yönlerini, bölümlerini ve sosyal aktivitelerini göstererek onların ilgi alanlarına uygun bilgi edinmelerini sağlıyor. Ayrıca, öğrencilere üniversite atmosferini deneyimleme şansı vererek, kararlarını daha bilinçli bir şekilde almalarını, kariyer planlarını daha bilinçli bir şekilde yapmalarını ve potansiyel öğrenci kitlemizi arttırmayı hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda bizler de üniversitemizden, liselere akadamisyenlerimizle konferanslar düzenliyoruz. Devamında öğrencilerimizin üniversitemizi ziyaret etmek istemeleri de bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Laboratuvar, kütüphane ve spor tesislerini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından kampüsten ayrıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.