REKTÖR DEMİR, SİBER KOZA İNOVASYON MERKEZİNİ ANLATTI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’na Üniversitemizde Kurulan Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarını anlattı.

REKTÖR DEMİR, SİBER KOZA İNOVASYON MERKEZİNİ ANLATTI
Yayınlama: 19.12.2023
Düzenleme: 24.12.2023 01:25
A+
A-

Batman Üniversitesinde Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarının kurulması için Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma San. A.Ş. firması ile imzalanan projenin ardından hazırlıklar tamamlanmış nihayetinde ‘Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarı’ Batıraman Kampüsünde açılmıştı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu önemli projenin konuşulduğu radyo programına katıldı.

Rektör Demir merkez ve laboratuvarın işleyişini özetlediği konuşmasında “Teknoloji ve siber uygulamalar artık hayatımızın her alanına yayıldı. Üniversite olarak öğrencilerimizi bugüne göre değil mezun olacakları günün şartlarına uygun dengeli, düzeyli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine saygılı ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edebilecek şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çağımızın getirdikleri ve hedeflerimiz doğrultusunda üniversitemizde okuyan gençler, kampüste kurulan Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarında; blockchein, siber güvenlik, siber bilişim, yazılım, kodlama, mobil uygulamalar ve yapay zekâ teknolojileri alanında eğitim görüyor. İlk yıl Siber koza siber güvenlik ve savunma sanayi anonim şirketi tarafından bilişim alanında temel eğitim alarak sonrasında proje bazlı çalışmalar yapacak olan öğrencilerden başarıları olanlara program sonunda iş olanağı sağlanacak” ifadelerine yer verdi.

“Kurmuş olduğunuz Merkez ve Laboratuvarda özellikle dikkat ettiğiniz hususlar var mıydı?” şeklinde gelen soruya Rektör Demir “Elbette ki dikkat ettiğimiz birçok unsur var. Her adımımızı belli bir amaca hizmet etmesi üzerine, düşünerek attık. Öğrencilerin proje bazlı çalışmalarını topluluk içerisinde rol edinebilme, sosyal ortamlarda ve iş ortamlarında dinleyebilen, anlayabilen ve dahası çözümün bir parçası olabilecek düzeye ulaşabilmeleri için düzenledik. Dinlenme alanlarında bir strateji oyunu olan Satranç ve bir odaklanma oyunu olan Dart’ı yerleştirirken bunun ayrıntılarını öğrencilere katacağı artıları düşündük. Sonucunda tuttuğunu koparan, ayakları yere sağlam basan, özgüvenli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.

Programımızı aşamalı olarak genişletmeyi üniversitemiz öğrencileri ile belli bir seviyeye gelindiğinde Batman’lı lise öğrencilerimizi programımıza dahil etmeyi dolayısıyla ülkemize daha fazla nitelikli birey kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde cevap verdi.

Program sonunda düzenledikleri Bilişim Festivalleriyle öğrencileri uluslararası alanda konunun uzmanları ile buluşturarak teknoloji ve siber alanlara karşı ilgisi olan öğrenciler için Türkiye Yazılımcılar Federasyonu ile bir protokol imzaladıklarını ve Türkiye’de Batman’ın bilişim üssü olarak anılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Demir bu noktada üniversite bünyesinde Yazılım Mühendisliği’ nin açılması için YÖK’e müracaat ettiklerinin bilgisini verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.