RAMANLI “KİMSE BİR BAŞKASINA BEN SENDEN ÜSTÜNÜM DİYEMEZ”

Kelhaamed Dergisi’nin 16’ncı yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır’da düzenlenen panelinde konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı “Dil ve statü konusunda Türkler hangi haklara sahipse Kürtler de aynı haklara sahip olmalı” dedi.

RAMANLI “KİMSE BİR BAŞKASINA BEN SENDEN ÜSTÜNÜM DİYEMEZ”
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Kürt dilinde yürüttüğü kültürel çalışmalar ile Kürt medyası alanında önemli bir yer tutan ‘BangaHeqJi Kelhaamed Dergisi’ 16’ncı yıldönümünde düzenlediği panelle okuyucularıyla buluştu.

İkinci oturumun başında bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kürt dilinin, kültürünün ve tarihinin çocuklara sevdirilmesi için imkanların seferber edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu devleti Türk ve Kürtlerin birlikte kurduğunu hatırlatan Ramanlı, bu ülkede Türkler hangi haklara sahipse Kürtlerin de aynı haklara sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

Yaratılışta herkesin eşit olduğuna vurgu yapan Ramanlı “Bizler diyoruz ki hepimiz Allah’ın kullarıyız. Türk Türk gibi olsun, Kürt Kürt gibi olsun, Arap Arap gibi olsun. Yaratılış olarak hepimiz aynıyız, kimse bir başkasına ben senden üstünüm diyemez” dedi.

“KÜRTLERİN TARİHİNİ BİLENLER İSLAM’IN TARİHİNİ DE BİLİRLER”

Sözlerinin sonunda “BangaHeq” ismi ile alakalı bir anekdot paylaşan Ramanlı “Dergi için İsim arayışına gidildiği zaman bilenler bilir, bu isim Mahmud Barzanci’nin 101 yıl önce 8 Mart’ta BangiHeq adıyla çıkarmış olduğu gazeteden ilham alınmıştır. Nasıl ki 101 yıl önce Barzanci’nin gazetesi Kürtçe ile yayına başladıysa yaklaşık 80-90 yıl sonra da BanhaHeqKelhaamed’ten kendi yayınına başladı. Kürtlerin tarihini bilenler İslam’ın tarihini de bilirler, çünkü dilimiz bizleri dinimize götürüyor. Sanatçılarımız, edebiyatçılarımız, şairlerimizin hemen hepsi birer alim ve seydadır” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.