ORTAOKUL OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Ortaokulu Müdürleri Aylık Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

ORTAOKUL OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Mayıs Ayı İlkokul Müdürleri Aylık Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beşir Tileği, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, Ömer Toprak ve ortaokul müdürleri katıldı.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın gündem konularıyla ilgili konuşmasıyla başladı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Müdür Kurtaran “Yeni öğretim programı, Millî Eğitim Bakanlığı’nın genel perspektifine uygun olarak her öğrencinin Türkçeyi iyi ve etkili kullanan, üst düzey düşünme becerileri gelişmiş, kimlik ve karakteri olgun fertler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bir yaklaşımla hazırlandı. Bu müfredat, öğrencilerimizin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Müdür Kurtaran, ayrıca müfredatın yenilikçi eğitim yöntemlerini ve teknolojiyi içerecek şekilde tasarlandığını belirtti. Öğrencilerimizin dijital becerilerin de ön planda olduğu bir müfredat hazırlandı. Bu sayede öğrencilerimiz, çağın gereklerine uygun bilgi ve donanımla yetişecekler” ifadelerini kullandı.

Yeni müfredatın öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcı problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini de ekledi.

TASARRUF TEDBİRLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Müdür Kurtaran, konuşmasında tasarruf tedbirlerine de vurgu yaparak “Değerli çalışma arkadaşlarım, bu konuda çok hassas bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle bundan sonraki tüm çalışmalarda tasarruf tedbirlerine göre hareket edelim. Her birim ve her okul, kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalıdır” dedi.

Müdür Kurtaran, mali disiplinin önemine vurgu yaparak “Tasarruf tedbirleri sadece bütçemizi korumak için değil, aynı zamanda gelecekte daha büyük projelere imza atabilmemiz için de gereklidir. Bu nedenle, harcamalarımızda dikkatli ve özenli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

EBAP DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Hayata geçirilen Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) ile değerlendirme aşamasına geçildiğini belirten Müdür Kurtaran proje kapsamında il genelinde birçok başarılı çalışmanın gerçekleştirildiğini söyledi. Okullarımızda bu proje kapsamında çok iyi çalışmalar yapıldı, her bir öğretmen ve yönetici arkadaşımızın emeği büyük. Hepsine teşekkür ediyorum diyen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, EBAP’ın hedeflerinden bahsederek “Bu proje ile öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlamayı amaçladık. Yeni dönemde de bu çalışmalarımızı daha ileriye taşıyarak projemize devam edeceğiz. EBAP sayesinde ilimizdeki eğitim kalitesini daha da yükseltmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

Batman Valiliği himayelerinde, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle ilimiz merkez ve ilçelerindeki okullarda Tasarım Beceri Atölyeleri açılmaya devam ediliyor. Müdür Kurtaran “Sizlerden istediğim, öğrencilerimizin bu atölyelerden maksimum derecede faydalanmalarını sağlayalım. Bu atölyeler, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri için büyük bir fırsat” dedi.

Müdür Kurtaran, atölyelerin önemini vurgulayarak “Tasarım Beceri Atölyeleri, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri için eşsiz bir ortam sunuyor. Bu atölyelerde, öğrencilerimiz farklı disiplinlerde proje tabanlı öğrenme fırsatı bulacaklar. Böylece hem bireysel yeteneklerini keşfedecekler hem de takım çalışması becerilerini geliştirecekler” ifadelerini kullandı.

Atölyelerin, öğrencilerin bilim, sanat, teknoloji ve mühendislik gibi alanlarda yetkinlik kazanmalarına yardımcı olacağını belirten Müdür Kurtaran “Bu atölyelerde yapılan çalışmalar, öğrencilerimizin gelecekteki kariyerlerine de ışık tutacak.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beşir Tileği’nin yeni eğitim müfredatı sosyal etkinlikler ve hijyen tedbirleriyle ilgili bilgilendirme sunumuyla devam eden toplantı Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş’ın LGS ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.