ORGAN BAĞIŞI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Toplumu Organ Bağışı konusunda bilinçlendirmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla İzmir Medical Point hastanesinden Batman’a gelen ve Batman’da bulunan özel ve devlet hastanelerinde birbirinden değerli doktorları bir ara getiren Batman Medical Point hastanesi, bir program düzenledi.

ORGAN BAĞIŞI PROGRAMI DÜZENLENDİ
Yayınlama: 22.04.2024
A+
A-

İzmir MedicalPoint  Hastanesi Organ Nakli Bölümü’nden Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof.Dr. Ahmet Öner Özütemiz, Prof Dr. Erhan Tatar, Dr Öğr. Üyesi. Zafer Önen organ nakliyle ilgili bilinç oluşturmak amacıyla Batman’da da bölge doktorlarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Şükrü Emre, organ nakli ile ilgili bilinmesi gerekenleri meslektaşlarıyla paylaştı. Türkiye’de organ bağışı sayısının Avrupa’ya göre çok daha az olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Şükrü Emre, beyin ölümü gerçekleşmiş kişinin yakınlarının aydınlatılması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Erhan Tatar ise, “İnsanlarımızın ancak 5’te 1’i beyin ölümü gerçekleyen yakınlarının organlarını bağışlıyor” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Şükrü Emre, organ bağışının toplumsal bir mesele olarak ele alınması gerektiğini belirterek “Ülkemizde organ naklinde son derece başarılı sonuçlar alındığını ancak organ bağışının yetersiz olduğunu belirterek, “Türkiye’de organ ve doku bekleyen kişilerin rakamları her geçen gün artıyor. Organ naklinin az olması, ülkemizin en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Organ bağışı ile ilgili iki önemli nokta var. İlki kişinin hayattayken kendi organlarını bağışlaması, diğeri de hayatını kaybeden bir yakını için bu kararı verebilmek. Canlıyken organlarını bağışlamak fikri kulağa hoş geliyor; ancak asıl önemli olan yakınını kaybetmişken bir başkasının hayatını düşünebilecek kadar duyarlı olmak ve onun organlarını bağışlamak” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.