ÖNLÜ “SALDIRIYI KINIYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Batman’da bir öğretmen bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

ÖNLÜ “SALDIRIYI KINIYORUZ”
Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şehmuz Önlü, saldırıyı kınayarak, eğitimcilere yönelik şiddete karşı önlem alınmasını talep etti.

Şube Başkanı Önlü “Batman Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinde çalışan eğitimcilerimize yaşatılan olaylar, sıradan olaylar değildir. Görmezden gelinerek geçiştirilecek olaylar hiç değildir. Ders saatinde okul güvenliğini tehdit, görevi başındaki devlet memurunun dokunulmazlığını ihlal eden, okul bahçesinde görevi başındaki personele saldırarak eğitim öğretimi engelleyen bu şahs en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.  Bu saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz.

Okullarımız da hastaneler gibi, vergi daireleri gibi, nüfus müdürlükleri gibi kamu hizmeti verilen yerlerdir. Her birinde yüzlerce yavrumuzun eğitim gördüğü okullarımızın güvenliği, diğer kamu kurumlarının güvenliğinden çok daha önemli ve önceliklidir. Okullara giriş çıkışın da, iş takibinin de, problem çözmenin de bir yolu ve yöntemi vardır. Okullar kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.