OKUL YÖNETİCİLERİYLE EBAP TOPLANTILARI YAPILDI

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi’ dönem sonu değerlendirme toplantıları yapıldı.

OKUL YÖNETİCİLERİYLE EBAP TOPLANTILARI YAPILDI
Yayınlama: 22.12.2023
Düzenleme: 24.12.2023 01:35
A+
A-

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi’ (EBAP) dönem sonu değerlendirme toplantılarına okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise EBAP Komisyonlarında görevli okul müdür yardımcıları katıldı. Toplantıda EBAP İl Koordinatörü Derya Kahraman tarafından EBAP’ta yapılan değişiklik ve düzenlemelerle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca, katılımcılar projenin ilerleyişi ve gelecek hedefleri üzerine fikir alışverişinde bulundular.

EBAP, Vali Ekrem Canalp’ın talimatları doğrultusunda 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Proje ile okul başarı endeksi yönergesi, eğitim kurumlarının iç değerlendirmesinin yapılması, okulların geliştirmeye açık alanlarını il/ilçe düzeyinde görebilmek ve okullar arasındaki farkları en aza indirip tüm okulların belli bir standartta ulaştırılması hedeflendiği belirtildi.

Projenin temel amacı, tüm eğitim kademelerinde başarıyı artırmak ve okullar arasındaki kalite farklarını minimize ederek eğitimde eşitlik sağlamak. EBAP kapsamında, okul başarı endeksleri yeniden tanımlanıyor ve her okulun iç değerlendirmesini yapma imkanı sunuluyor. Böylece, her okulun geliştirmeye açık alanları belirlenecek ve bu alanlarda özel gelişim planları uygulanacak. Proje, il ve ilçe bazında okulların durumunu daha net görebilmek ve eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamak için tasarlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.