NASIROĞLU “ROTAMIZ; ÜRETİME DAYALI, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, 4. Çeyrek ve 2023 yılı büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

NASIROĞLU “ROTAMIZ; ÜRETİME DAYALI, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME”
Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-

Türkiye’nin kesintisiz bir şekilde 14 çeyrektir ekonomisini büyütmesinin büyük bir başarı olduğunu belirten Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu “kamu maliyesindeki tasarrufun etkilerinin son çeyrekte görülmesinin gayet memnun verici olduğunu belirterek OVP hedeflerinden sapmadan rotamız; üretime dayalı, sürdürülebilir büyümedir” dedi.

ASKON Başkanı Nasıroğlu konuya ilişkin “2023 yılı 4. Çeyrekte %4, 2023 yılını da %4,5 ile büyüyerek kapatan Türkiye ekonomisi jeopolitik risklere, depreme ve enflasyonla mücadelede kısıtlamalara rağmen 14 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürerek 1,1 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğü ile Dünya’nın sayılı büyük ekonomileri arasında yerini almıştır.

Gelişmiş ülkelerde teknik resesyonun konuşulduğu günümüzde, rotamız; OVP hedeflerinden sapmadan üretimle büyüyen kalıcı sürdürebilir bir ekonomik büyümedir. Özellikle son çeyrekte kamu maliyesinde görülen harcamaların tasarruf tedbirlerine uyulduğunu görmek OVP hedeflerine de uygun göstermektedir.

Bu aynı zamanda kredi derecelendirme kuruluşlarının da dikkatlerinden kaçmayacak ve ülkemiz hak ettiği not artırımlarına kavuşacaktır. Bu başarıda emeği geçen tüm kesimlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.