“MİLLET OLARAK BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 11 ilimizi etkileyen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin yıl dönümü dolayısıyla Kudret Camiinde anma programı düzenlendi.

“MİLLET OLARAK BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

Kudret Camii’nde düzenlenen programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Kamu Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kudret camisinde okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından Mevlidi Şerif ve Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu.

Anma programında konuşan Vali Canalp “Deprem afetinin yaşandığı günün sabahında ekiplerimiz Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı ve bizim kurtarma ekiplerimiz ilk saatlerden itibaren arama ve kurtarma faaliyetlerine başladı. Arkasından da peş peşe sevinçli haberleri almaya başladık. Batman’daki arkadaşlarımız arama kurtarma ekiplerimiz, ilk canları kurtarıyorlardı.

Sonrasında zaman geçtikçe, ne kadar büyük bir afet olduğu hepimiz tarafından anlaşıldı ve her geçen gün,  kaybettiğimiz ve yaralı vatandaşlarımızın sayısını duydukça maalesef ayrı kedere kapıldık. Bu afet aynı zamanda bir şeyi daha gösterdi. Bu afet çok büyüktü. Millet olarak göstermiş olduğumuz dayanışma da yine aynı şekilde çok büyük oldu. Milletleri millet yapan şey, zor zamanlarda beraberlik, birlikteliktir.

Bizler de millet olarak, hepimiz bir ve bütün olarak böyle bir afette nasıl bir araya gelebildiğimizi, nasıl kenetlenebildiğimizi çok güzel şekilde gösterdi. Baktığınızda, son 1 yıl içerisinde dünya tarihinde bu kadar büyük bir afet çok nadir yaşanmıştır. Yine aynı şekilde de, belki bilinen dünya tarihinde de bu kadar büyük bir afet çok nadir yaşanmıştır. Ama millet olarak, devlet olarak, ülke olarak çok harikulade bir dayanışma örneği gösterdik ve yaralarımızı sardık, sarıyoruz.

Depremin olduğu bugün de, tekrar Türkiye’de, şuan her vilayette ve pek çok ilçede mevlid-i şerifler okunuyor. Saygıdeğer din görevlilerimiz burada Kuran-ı Kerim okudular, dualar okudular. Okunmuş olan bu dualar, yapılmış olan bu dualar, kaybettiğimiz canlarımızın ruhlarına gelsin inşallah” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.