MEHMET AKİF, ANILDI

Batman’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü programı gerçekleştirildi.

MEHMET AKİF, ANILDI
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adem Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından seslendirilen türkülerin ve oratoryo sunumu ile devam etti.

Gösterilerin ardından İstiklal Marşı’nın kabulü ‘nün 103. yıldönümü nedeni ile düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.