LOJİSTİK OSB MERKEZİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

LOJİSTİK OSB MERKEZİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özer’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya bölge müdürü ve teknik personelinin de katılımıyla Batman’da Lojistik merkezinin kurulacağı Oymataş OSB bitişinde belirlenen alanda yerinde inceleme ve fizibilite çalışmaları yapıldı.

İNCELEME VE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Yerinde inceleme öncesi TCDD 5. Bölge Müdürü Ali Karabey ve ilgili birimlerin teknik personeli ile toplantı düzenlendi. Lojistik merkezinin kurulmasıyla ilgili detaylar, ilimize ve OSB’lere değer katacak demiryolu bağlantısı ile ilgili güzergah masaya yatırılarak, bölgenin fizibilitesi, altyapı gereksinimleri ve iş planı gibi kritik konular ele alındı.

BÖLGENİN EKONOMİK BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Planlanan merkez ile Batman’da planlanan diğer OSB’lerin ihtiyaç duyduğu lojistik sektöründeki potansiyelin artırılması ve bölgenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlanması hedeflenmektedir.

Batman’ın stratejik konumu ve lojistik avantajlarıyla dikkat çektiği göz önünde bulundurulduğunda, lojistik merkezinin kurulmasıyla birlikte bölgeye yatırımların artması, istihdamın güçlenmesi ve ekonomik çeşitliliğin artırılması bekleniyor. Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun titizlikle Bakanlık ve DDY Genel Müdürlüğü nezdinde takip ettiği bu önemli lojistik merkezler, ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük ivme kazandıracak, bölgesel ve ulusal düzeyde rekabet gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.