KOOPERATİF TEMEL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Gıdacılar Kooperatifi tarafından Organize Sanayi Bölgesi karşında 221 dönüm üzerine yapılacak 170 işyerinin temel atma törenine katıldı. 

KOOPERATİF TEMEL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 21.04.2024 14:30
A+
A-

Açılışta bir konuşma yapan Vali Canalp “Bizim çok büyük bir iddiamız var; Batman’ın 50 yıllık geleceğini inşa etmek üzere yola çıktık.  50 yıllık geleceği de boş laflarla değil, içini doldura doldura inşa ediyoruz. Batman’a dedik ki, Batman’ın en büyük ihtiyacı güçlü bir ekonomik temeldir. Batman’ın en büyük dezavantaj gibi gözüken, genç işsizlik en büyük avantajı olacaktır. Bunun için organize sanayi bölgeleriyle, küçük sanayi siteleriyle, lojistik ve sera kentleriyle beraber ve inşa etmeyi düşündüğümüz yatırımlarla birlikte 100 bin kişiyi aşacak bir istihdamı hedefliyoruz. Bu, Batman’ın geleceğini inşa etmek demektir.  Güçlü ekonomik temeli olan bir il inşa etmektir amacımız. Kuracağımız Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bir tanesi Gıda İhtisas OSB olacak.

Çünkü biz bir açığı, bir ihtiyacı gördük. Sadece Batman için değil, bölge için tarım ve hayvancılık ürünlerin hepsini katma değere dönüşeceği bir Gıda İhtisas OSB’ye ihtiyacımız var. Sadece Batman’da değil, bölgede bulunmamaktadır. Ham madde demek, bir liralık satacağınız ürünü nihai ürün haline getirirseniz, 7 ,8,10 lira durumuna göre aradaki katma değerden vazgeçmek demektir.  Gıda İhtisas OSB’yi kurduğumuz zaman, Batmanımızdaki üretmiş olduğumuz bu ürünlerin tümünün katma değeri, Batman’da kalacaktır. Bugün olduğu gibi, dün olduğu gibi biz Batman olarak, bölge olarak ham madde tedarikçisi bir il olmaktan kurtulacağız. Aradaki katma değerin hepsi de Batman’da kalacak.

Ayraca Batman’a iki adet lojistik kent kuracağız. Bu bölgede olmayan, ama olması gereken yatırımlardan bir tanesi de lojistik kenttir. Aynı Gıda İhtisas OSB’de olduğu gibi bölgede Lojistik kent bulunmuyor. Batman’da kuracağımız iki lojistik kent ile Batman’ın değil, bölgenin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılayacak lojistik üs de Batman olacak. Bugün temelini atacağımız Gıda Toptancılar Sitesi” aynen bir lojistik kentin görevini görecek. Daha önce Batman’da kurulan Sebze Hali, bugün bütün bölgeye hitap etmektedir. İşte Gıda Toptancılar Sitesi sadece Batman’a hitap etmeyecek, önümüzdeki yıllarda bütün bölgenin gıda lojistiğinin üssü haline gelecek. Hayallerimiz ve attığımız adımlar büyük olacak. Elde etmiş olduğumuz bütün sonuçlar da büyük olacak” dedi.
Temel atma törenine; Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz,  kamu kurum yöneticileri ve Gıda Toptancılar Sitesi Yönetimi ve üyeleri katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.