ILISU BARAJI’NDAN EKONOMİYE 23 MİLYAR TL KATKI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üç yıl önce tam kapasite ile elektrik üretmeye başlayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES’in, bu süre içinde Türkiye ekonomisine 23 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

ILISU BARAJI’NDAN EKONOMİYE 23 MİLYAR TL KATKI
Yayınlama: 30.12.2023
A+
A-

Türkiye’nin Fırat Nehri’nden sonra en büyük hidroelektrik potansiyeline sahip Dicle Nehri üzerinde, elektrik üretimi maksadıyla inşa edilen Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 23 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tam kapasite ile elektrik üretimine başlamıştı.

“EN BÜYÜK 3. DEPOLAMA HACMİNE SAHİP BARAJ”

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES ayrıca; 10,6 milyar metreküplük depolama kapasitesi ile Atatürk ve Keban barajlarından sonra Türkiye’nin 3’üncü en büyük depolama hacmine sahip barajı konumunda.

Yumaklı, 21 yılda hayata geçirdikleri önemli projelerden birinin de Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES olduğunu anımsatarak şunları kaydetti “Tesisimiz 19 Mayıs 2020 tarihinde ilk elektrik üretimini gerçekleştirdi, 23 Aralık 2020 tarihinde de tam kapasite ile elektrik üretmeye başladı. Tam kapasite ile elektrik üretmeye başladığı 23 Aralık 2020’den bu yana 8 milyar kilowatt saat elektrik üreten yüz akı tesisimiz, ülke ekonomimize yaklaşık 23 milyar lira katkı sağladı. Bu devasa tesisimizin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nda da ülkemizin enerjisine güç katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.